Rabbit Hole

Rabbit Hole is een aangrijpend verhaal over verwoeste levens. Familiegeluk wreed verstoord door het verlies van een kind.....

film cover rabbit hole

Het verhaal

Becca en Howie Corbert vormen samen met hun 4 jarig zoontje Danny een gelukkig gezin, wanneer dit wreed verstoord wordt door de dood van hun kind bij een auto-ongeluk. In de film zie je hoe Becca en Howie proberen om het dagelijks leven weer op te pakken. Verdriet is heel persoonlijk en wordt door ieder op een andere manier verwerkt. Het komt naar voren in golvende bewegingen, sluimerend, dan weer heftig. Becca en Howie raken verstrikt in een warnet van herinneringen, verdriet, schuldgevoelens, verwijten en woede-uitbarstingen. Becca praat met haar moeder en zoekt contact met de jongen die betrokken was bij het ongeluk dat alles veranderde. Howie weet hier niets van, hij probeert zijn troost bij iemand anders te vinden. Toch proberen ze samen weer inhoud te geven aan hun leven en het levensgeluk terug te vinden.

rabbit hole

Bijzonderheden over de film

Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige Broadway-toneelstuk van David Lindsay-Abaire, die met dit stuk een Pulitzer prijs won. Nicole Kidman en haar productiemaatschappij Blossom Films kochten kort na de Broadway-première al de rechten en vroegen de schrijver van het origineel om zijn stuk zelf voor het witte doek te bewerken.

filmwijzer

Genre: Drama, speelduur: 91 min.

De hoofdrolspelers

Nicole Kidman speelt Becca

Nicole Kidman kreeg een Golden Globe-nominatie (2011) voor haar rol in deze film. Ze won in 2003 een Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol in The Hours, naar de roman van Michael Cunninghams. Ze was ook het boegbeeld in de duurste reclame ooit van Chanel No. 5. Nicole Kidman is in Australië ambassadeur voor UNICEF. Onder de regisseurs staat ze bekend als een personage met de uitstraling van een koningin, maar ze is enigszins verlegen, met beide benen op de grond en menselijk.

Nicole Kidman als Becca

Aaron Eckhart speelt Howie

Aaron Eckhart werd in 2007 genomineerd voor een Golden Globe voor Beste Acteur voor zijn rol in Thank You for Smoking. Hij kreeg een Satellite Award voor zijn rol In the Company of Men en een People's Choice Award samen met de gehele cast van The Dark Knight.

De regie

John Cameron Mitchell is de regisseur van Rabbit Hole

 John Cameron Mitchell schrijft vaak zijn eigen scripts en hij is vooral bekend als maker van de eigenzinnige punkrock-musical Hedwig and the Angry Inch en regisseerde ook Shortbus. Hij voelde meteen een klik met het verhaal, omdat toen hij 14 jaar was zijn 4 jarig broertje stierf. In die tijd mocht hij er alleen in religieuze termen over praten, zoals hij is in de hemel. De echte gevoelens werden weggestopt, bij het regiseren van de film kwamen veel van die gevoelens naar boven. Hij werkte nauw samen met David Lindsay-Abaire, die het stuk geschreven had. De regie heel ingehouden van aanpak, zodat de personages goed tot hun recht kwamen. Er werd tijd gegeven aan de gebeurtenissen, want zoals John Cameron Mitchell zelf zegt: Soms kun je pas iets voelen als je een adempauze neemt, of daartoe word gedwongen. Zo huil ik zelf meestal in een vliegtuig.”


Mijn mening

Het is een aangrijpend verhaal en heel mooi en ingetogen gefilmd.
In verschillende scènes van de film zie je heel herkenbaar de gemoedstoestand van mensen in die omstandigheden. Howie is de afwezige vader, probeert zijn verdriet te ontlopen door contact te maken met de wereld, maar ook steeds de toenadering tot zijn vrouw weer zoekt. Moeder Becca wordt bijna waanzinnig van verdriet, zij probeert zich vast te klampen aan iets wat niet meer bestaat en vergeten door werken, sporten alles om niet te hoeven voelen. Ze kunnen elkaar niet echt steunen in hun verdriet. De confrontatie van Becca met de dader vond ik heel heftig. Er word naar manieren gezocht om dit verdriet te verwerken in bijv. gespreksgroepen, maar uiteindelijk moet ieder het zelf doen.
De soundtrack is de song "High Road" van Broken Bells, heel erg mooi.


Afbeeldingen zijn  screenshots vanaf de dvd cover,  Teksten door MereltjeWereldspotter © 2019

#filmreview #review #RabbitHole

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk op Tallsay met behoud van auteursrecht   aug 2016.)

Maak jouw eigen website met JouwWeb