Twitter info

Twitter is een social media dat bedoelt is om korte berichtjes te delen. Zo’n berichtje, van maximaal 140 tekens noemen we een tweet. Je kunt twitteren via een laptop of PC, maar het leent zich ook bijzonder goed voor de smartphone
 
Om mee te kunnen doen met Twitter moet je eerst een account aanmaken, dat is niet moeilijk, een gebruikersnaam kiezen en een inlogcode. Met je account kun je tweet de wijde wereld insturen.
Je kunt via je emailadressen contacten zoeken die ook een Twitter-account hebben, deze mensen kun je dan volgen, zodat je ook ziet wat zij melden.
Er zijn ook veel bekende Nederlanders en bedrijven die twitteren en ook die kun je volgen.
Ook jij zult natuurlijk opgemerkt worden en dan volgen mensen je terug, zij lezen dan jouw tweets.
 
Waar Twitter je over?
 
Sommige mensen vinden het leuk om al hun bezigheden te vermelden ( ik ben bij de bakker, lekker koffie drinken, werken, enz.) Maar vaak worden ook opmerkelijke nieuwtjes gedeeld of vragen gesteld.
 
Tips om je tweet meer te laten opvallen, maak gebruik van hash tags. Een hash tag is het symbooltje: #, wanneer je dit voor een woord in je tweet zet, vinden mensen jouw tweet wanneer ze zoeken op dat woord.
 
Jij tweet bijv: #durftevragen welk #museum is leuk om met #kinderen te bezoeken? Mensen die nu zoeken op durftevragen, museum of kinderen kunnen nu jouw vraag lezen en reageren.
 
Door een @ voor een gebruikersnaam te typen, kun je iemand vernoemen in een tweet, bijv. omdat hij een mooi link stuurde of een goede tip gaf.
 
Op een tweet kun je reageren door reply te kiezen of te retweeten.
 
 
Het bedrijfsleven speelt ook in op de hype van het tweeten, webcare teams speuren het internet af op berichten waarin hun bedrijf positief of negatief ter sprake komt en ondernemen acties.
Twitter account beeindigen.
 
Wil je toch weer van je twitter account af, klik dan op het poppetje rechtboven.
Er rolt een venstertje uit, klik daar op settings, helemaal onderaan zie je dan staan: Deactivate my account
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb