Alles blijft anders, cd van blØf

Op 28 januari 2011 beleefde de single: "Beter" al zijn première en op 25 Februari was er de release van het album: Alles Blijft Anders van BLØF.

Het is het tiende album van deze populaire Zeeuwse groep, ze hebben echt een heel eigen geluid. De muziek heeft iets van pop, maar er zit ook een rock sound in, ook in het nieuwe album is dit weer een kenmerk. Het is een album met 12 prachtige splinternieuwe songs, met een vertrouwde Bløf sfeer.

De opnames

Het album Alles Blijft Anders is opgenomen in de Hansa Studio’s in Berlijn, een legendarische studio waar ook David Bowie, REM, U2 en Snow Patrol wel eens opnames maakte.
Voor het album werd een samenwerking aangegaan met Anton Corbijn, voor de foto’s en hij maakte ook het nieuwe logo voor de band.

Wie is Bløf

Bløf werd opgericht in Middelburg in 1992, de bandleden zijn: Paskal Jakobsen, Peter Slager, Bas Kennis en Norman Bonink. Norman is pas sinds 2001 lid bij de band, hij is de vervanger van de door een verkeersongeval overleden drummer Chris Götte.

Het eerste album: Naakt onder de hemel, brachten ze uit onder eigen beheer, in 1998 kregen ze meer bekendheid met de single: Liefs uit Londen, van hun tweede album “Helder”. Na dit succes, volgen ook de nummers “Aan de kust” en “Wat zou je doen”. Het derde album: “Boven”, zorgt voor de hit “Harder dan ik hebben kan” de populariteit van de band neemt steeds meer toe. Er komen meer hits zoals “Dansen aan zee”, “Ook hier” en “Ze is er niet”.
Na de dood van Götte bracht de band het album Blauwe Ruis uit, “Dichterbij Dan Ooit” is een van de mooiste nummers.

Het Album Alles Blijft Anders.

De nummers zijn stuk voor stuk echte Bløf kunstwerkjes, het nummer “Maan en Sterren” begint rustig, maar wordt later meer opzwepend, prachtig nummer dat je kippenvel bezorgd. Het nummer “21 Gram” is geïnspireerd op de film heel mooi. Wijd open, wat al eerder als single uit kwam was het themanummer van Serious Request 2010 .

Tracklist

1. Maan En Sterren
2. Wijd Open
3. Hou Vol Hou Vast
4. We Doen Wat We Kunnen
5. Beter
6. Iedereen
7. Wat Jij Denkt
8. Wachten Op De Dag
9. Hoe Warmer De Zon
10. Punt
11. 21 Gram
12. Was Je Maar Hier

De speelduur is ongeveer 54 minuten
Uitgebracht onder het label/eigen beheer: EMI
EAN5099909486126

“Alles Blijft Anders” is er behalve als gewone CD ook in een luxe box, met daarin de CD, een DVD, een fotoboekje, een poster, 3 ansichtkaarten en een heuse dubbelelpee met uitklaphoes van het album, met daarop ook een bonustrack. Op de DVD vind je als extra een extra lange versie van 'Evenblij met... BLØF'

Het nieuwe album, door de band omschreven als “een tweede jeugd” heeft inmiddels al goud behaald. Ik vind het een heerlijk album, waar je steeds opnieuw naar wilt luisteren. De muziek is meeslepend, energiek en vertrouwd. Het is een prachtig album, waar je op sommige momenten het gevoel krijgt dat het een live album is.

Je kunt Bløf zien optreden op heel veel verschillende plaatsen vooral het  Concert at Sea word steeds populairder.

Er zijn later ook nog meer albums verschenen van Bløf, zoals in 2012: Hier - Het beste van 20 jaar BLØF en in 2014: In Het Midden Van Alles .

Tot slot nog een stukje van de tekst van “Beter”

Wachtend tot de zon opkomt
Is een manier om altijd weer het licht te zien    
En de nacht weer te vergeten
Starend naar de horizon
Heeft iets van niet meer kijken
Van steeds weer verder reiken
Naar wat jij eerst niet kon

Het wordt beter
Met elkaar wordt het beter
En we weten dat morgen vlakbij is
En zo weer voorbij is
We zijn groter
Bij elkaar zijn we groter
Dus we proosten op dagen
Vol zonlicht dat ieder gewicht dragen kan


Afbeeldingen zijn screenshots van de cd  en rechtenvrij uit Wikipedia:  Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#BLØF #Bløf #muziek #allesblijftanders #album #review

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op Tallsay met behoud van auteursrecht apr 2018.)