Hyves info

Update: Hyves is tegenwoordig alleen nog om spelletjes te spelen 
Vroeger:
Hyvesis een populaire social media site, via een eigen account kun je berichtjes versturen naar anderen. Je krijgt een eigen profielpagina, die je kunt aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt ook foto’s en delen op Hyves .
 
Op de homepage van Hyves vind je een button, waarop staat: Geen account? Meld je gratis aan. Klik hierop en je kunt je persoonlijk profiel maken, kies een gebruikersnaam en inlogcode. Je kunt je eigen naam gebruiken, maar ook kiezen voor een pseudoniem.
Wanneer je eenmaal een eigen profiel hebt op Hyves kun je het verder uitbouwen, je kunt er foto’s opdelen en persoonlijke favoriete onderwerpen aangeven, bijv. je favoriete boeken, sites, muziek enz.
Via je emailadressen kun je al zoeken naar andere bekenden, zodat je online vrienden kunt worden, dat netwerk bouwt zich vanzelf verder uit. Je kunt bijv.  ook zoeken op oud-klasgenoten en kijken in de vriendenlijst van vrienden of je bekenden tegenkomt.
 
Er zijn ook publieke Hyves waar je lid van kunt worden, bijv. een Hyves over een merk, tv programma, muzieksoort, artiest enz.
 
Hyves en privacy
 
De persoonlijke gegevens die je invult op je profiel, zijn door anderen te bekijken, door  boven in de balk profiel aan te wijzen rolt er een menuutje uit, kies daar Profiel bewerken. Er opent een nieuwe pagina waarin je gegevens kunt wijzigen en aan kunt geven wie deze gegevens mag zien, iedereen of bijv. alleen vrienden.
 
Kinderen en Hyves:
 
Zorg dat kinderen op de hoogte zijn van gevaren op internet, zodat ze geen vrienden worden met mensen die ze niet in de echte wereld kennen. Zorg dat ze zich ervan bewust zijn dat informatie en foto’s die ze op internet delen door veel mensen gezien kan worden. Geen rare foto’s dus of kwetsende berichtjes.
 
Zorg als ouders voor de juiste instellingen van de privacy en hou je kind in de gaten, kijk af en toe mee.
 
Wil je je account weer beëindigen?
 
Via https://secure.hyves.org/deactiveren  kun je je account deactiveren, je wordt dan ook meteen uitgelogd. Om je profiel weer te activeren hoef je alleen in te loggen.
Wil je je profiel definitief verwijderen dan kan dat via dezelfde link.
 
Een account maken ga naar :  http://hyves.nl/

Maak jouw eigen website met JouwWeb