12 tips om slimmer te zoeken met google!

Wanneer je informatie zoekt op internet, maak je meestal gebruik van een zoekmachine om het te vinden. Google is een van de meest gebruikte programmas, hoe kun je daar met nog meer gemak zoeken.

slim zoeken

Google is wel de meest bekende zoekmachine, bijna iedereen die op internet zoekt maakt er gebruik van. Er zijn natuurlijk nog wel meer bekende zoekmachines, zoals: Vinden.nl, Yahoo, Ilse, Zoeken.nl, Kobala en Track. Maar Google is het meest gebruikt en erg geavanceerd. Er zijn heel veel mogelijkheden om snel en gemakkelijk met Google je doel te bereiken.

zoekmachines

Wat kun je behalve gewoon zoeken met Google doen?

1: Je kunt Google een vraag stellen.

Google is een intelligent programma, in plaats van een zoekterm, kun je bijv. intypen: Wat is de maximum snelheid binnen de bebouwde kom? Je krijgt meteen een overzicht met pagina’s waar jouw vraag beantwoord word.

2: Zoeken op een bepaald bestandstype.

Type eerst in: filetype: daarachter het soort bestand wat je zoekt bijv. doc, txt, xls of pdf. Type daarna het onderwerp waarover je bestanden zoekt en je vind ze in voor jou het goede formaat.

3: Zoeken in een bepaalde tijdsperiode:

Wil je bijv zoeken wat er gebeurde tussen 1970 en 1980, dan type ‘..’tussen de jaartallen. Dus 1970..1980. Google zoekt dan niet alleen documenten met 1970 of/en 1980, maar ook 1972, 1975 enz.

zoekmachine

4: Munteenheden converteren.

Wil je weten wat je voor €10,- in Amerikaanse dollars krijgt, type dan gewoon: 10 EUR in USD en je hebt je antwoord. Weet je de naam van de munt van het land niet precies, type dan gewoon bijv. 10EUR in de Poolse munteenheid, Google geeft je meteen aan hoeveel Poolse Zloty je krijgt.

5: Veilig zoeken.

Uiteraard zal je denken, maar wanneer je bijv. wilt zoeken op een woord als seks, vind je gegarandeerd allerlei pornosites met spyware e.d. Maar ben je echt op zoek naar iets serieus over dit onderwerp, dan zit je daar niet op te wachten. Type dan safesearch :seks, je krijgt dan sites met serieuze informatie en zonder virussen e.d.

6: Wie linkt er naar je homepage.

Wil je graag weten, wie er naar jouw homepage links heeft geplaatst? Type dan:  link: www.wereldspotter.nl , je vult natuurlijk de URL van je eigen site in. De resultaten krijg je op een rijtje.

zoeken

7: Zoeken op een bepaalde site.

Niet alle websites hebben een goed archief of zoeksysteem. Met Google vind je toch snel wat je zoekt op deze speciale site. Geef bijv. de zoekopdracht: geld verdienen site: www.webpilot.wereldspotter.nl . snel heb je alle mogelijkheden op een rij. Je kunt natuurlijk ieder zoekwoord en iedere URL kiezen die je zelf wilt.

8: De gevonden resultaten in een nieuwe pagina openen.

Klik in plaats van met de linkermuisknop, met de rechtermuisknop. Er verschijnt een submenu, waarin je kunt kiezen Koppeling in een nieuw venster openen. Op die manier kun je meerdere gevonden pagina’s naast elkaar openen.

9: Voor studenten en wetenschappers.

Ga naar http://scholar.google.nl, met dit onderdeel vind je gemakkelijk allerlei wetenschappelijke informatie, voor onderzoek voor een scriptie.

zoeken

10: Nog simpeler....

Ga dan naar www.soople.com  , daar zoek je razend snel films, boeken, muziek enz. of maak gebruik van de google rekenmachine.

11: Een definitie opzoeken.

Type define voor je zoekwoord en google vind de exacte betekenis.

12: Afbeeldingen zoeken.

Klik in het hoofdvenster eerst op de link afbeeldingen, type daarna je zoek woord in. Google vind allerlei leuke mooie of grappige plaatjes van je onderwerp.  

Andere opties van Google.  

Verder heeft Google natuurlijk nog leuke opties zoals het herkennen van een vermoedelijke type fout, er verschijnt een rode opmerking boven in beeld met de mededeling: Bedoelde U....

Google maps en Google Earth, waar je de wereld kunt bekijken op kaarten, maar ook met satelliet foto’s en Street view. Je kunt zoeken op plaatsnamen of bekende objecten en inzoomen. Ook staat er een optie bij, waar je online foto’s kunt bekijken.
Genoeg aarde gezien kijk dan eens op http://moon.google.com  of http://www.google.com/mars


Afbeeldingen zijn rechtenvrij via  wikipedia  Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#slimzoeken #google #zoekmachine #zoeken #internet #informatievinden #googletips

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op Tallsay met behoud van auteursrecht nov 2016)