Een koffie verwen momentje

Koffie een heerlijk begin van de dag, maar ook heerlijk voor een verwenmomentje. In dit artikel twee heerlijke tips.

Koffie  wordt overal ter wereld gedronken, in allerlei varianten. Ouderwets gezet met een pruttelpotje of een nieuwe variant met een espresso of Senseo apparaat.  Koffie sterk en zwart of juist liever koffie verkeerd met lekker veel melk en suiker. Ieder zijn smaak.

koffie

Koffie om de dag mee te beginnen of lekker na het eten, koffie gezellig met vriendinnen of als lekker "bakje troost".

Vaak drinken we “gewoon” koffie, maar je kunt er ook een lekker verwenmomentje van maken. Neem eens lekker de tijd om van je koffie te genieten, ruik de heerlijke geur, voel de warmte van je kop en proef de intense smaak.

Wil je je bezoek  eens extra verwennen maak dan eens een heerlijke Cappuccino met een chocoladeschuim of serveer  eigen gemaakte bonbons bij de koffie.

Cappuccino met chocolade schuim:

Wat heb je nodig voor 4 kopjes:

♦ 4 kopjes espresso
♦ 50 g melkchocolade
♦ 100 ml  slagroom
♦ 1 eiwit
♦ 1 eetlepel suiker
♦ cacaopoeder ter garnering

Aan de slag:

Voeg de lepel suiker bij het eiwit en klop het stijf.
Smelt de chocolade au bain marie en klop de slagroom lobbig.
Zet 4 kopjes espresso.
Schep nu de gesmolten chocolade en het eiwit voorzichtig door de slagroom.
Giet de espresso in grotere kopjes, ongeveer maat cappuccino.
Vul de kopjes verder op met het chocoladeschuim tot aan de rand.
Met het cacaopoeder kun je nog een mooie garnering maken op het schuim.

Variatie: dit schuim is natuurlijk ook heerlijk op een lekkere kom warme chocolademelk.

koffie

Amaretto bonbons.

Bonbons maken met een lekkere Amaretto smaak.  Amaretto is een zoete likeur met amandelsmaak uit Italië. Je kunt ook een andere zoete likeur gebruiken en variëren.

Wat heb je nodig voor de Amaretto-bonbons:

♦ 100 ml Amaretto (of een andere likeur)
♦ 75 gram zachte boter
♦ 200 ml slagroom
♦ 125 gram witte chocolade
♦ poedersuiker, ter garnering

Aan de slag:

Klop de slagroom lobbig en smelt de chocolade au bain marie.
Smelt de boter in een pan en voeg Amaretto toe.
Schep de slagroom en de gesmolten chocolade door het botermengsel.
Zet deze mix ongeveer 30 minuten in de koelkast om een beetje op te stijven.
Schep de mix in een spuitzak en maak ronde bolletjes op een schaal of vetvrij papier.
Laat de bolletjes enkele uren in de koelkast hard worden.
Bestrooi ze met poedersuiker net voor het serveren.

Variatie: Bestrooi de bolletjes met kokos, doe dit voordat ze de koelkast ingaan om op te stijven, dan blijft de kokos nog goed plakken.

amaretto bonbon

Wil je meer weten of koffie en ben je op zoek naar lekkere koffierecepten, lees dan De lekkerste koffie, de duurste koffie en meer koffieweetjes.


Afbeeldingen zijn rechtenvrij via  pxhere en wikipedia  Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#koffie #bonbon #amaretto #bonbonsmaken #recept #chocolade #verwenmomentje

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op Tallsay met behoud van auteursrecht apr  2017.)