Lego City leuk en leerzaam

Bouw je eigen stad, compleet met luchthaven, station, brandweer, politie en zelfs een eigen goudmijn of racebaan. Speel met de figuurtjes het dagelijks leven na of bedenk een spannend avontuur. Elke dag maak je een nieuw verhaal, in LEGO City gebeurt altijd wat.

LEGO city

De nieuwe speelgoedboekjes vallen weer in de bus en ik kan me, ondanks dat ik geen kleine kinderen meer heb, niet bedwingen om even naar al dat moois te kijken. Al snel blijf ik hangen op de pagina’s met LEGO en dwaal ik terug in de tijd. Al die heerlijke middagen die ik met mijn jongens doorbracht met zoeken naar de juiste blokjes om dat moois te bouwen. Gaandeweg hadden ze mijn hulp niet meer nodig, ze maakte razend snel de meest ingewikkelde bouwwerken. Maar hoe heerlijk was het om ze bezig te zien.

LEGO

Sinds 1932 maakt het bekende Deense merk LEGO al speelgoed, LEGO City is een reeks uit de uitgebreide collectie producten. Al twee keer werd het LEGO bouwsysteem uitgeroepen tot “Speelgoed van de Eeuw” en hoewel het model van de blokjes niet meer is veranderd sinds 1958, ontwikkelt het speelgoed zich nog steeds en blijft het met de tijd mee gaan.

Met de bekende legoblokjes heb je de mogelijkheid om creatief bezig te zijn, maar je kunt ook de meesterlijke modellen van de bouwtekening maken. ontplooit de creativiteit, maar bevordert ook het ruimtelijk inzicht. Je leert spelenderwijs vanaf de bouwtekeningen steeds moeilijkere voertuigen of gebouwen maken. Je kunt heerlijk samen of alleen ingespannen bezig zijn en werken naar een piekfijn resultaat. Maar je kunt ook lekker een eigen ontwerp bedenken op basis van een pakket. Wat je ook kiest, het zorgt altijd voor een fantastische bezigheid.

LEGO city police

Door meerdere modellen te sparen, maak je je eigen stad steeds groter. Er zijn leuke, mooie en spannende gebouwen, allerlei voertuigen zoals auto’s, vliegtuigen, treinen en boten. Leuke figuurtjes, zoals brandweermannen, boeven, mijnwerkers, kinderen, politieagenten en coureurs.

Lego City

bestaat niet alleen uit de bekende pakketjes met de mooie kleurige blokken, er is ook een bijpassend bordspel te koop. Lukt het de boeven het geld te stelen of vallen ze in handen van de politie? Gaat het alarm af of beland je in de gevangenis?
Je bouwt het spel eerst op uit de bekende steentjes, vervolgens gooi je met een speciale dobbelsteen om de figuurtjes over het parcours te laten gaan. Je speelt het spel met 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar. Behalve het speelplezier leer je in het spel vooruit  denken.

Op de internetsite van LEGO City vind je ook nog filmpjes, games en stripverhalen om je eigen creativiteit te stimuleren. Fantaseer lekker verder en laat je stad tot leven komen. Ga naar de downloads en print je eigen LEGO City kleurplaat, achtergronden of posters uit om je kamer helemaal in stijl aan te kleden.

LEGO city mijnwerkers

Kwaliteit

Al het LEGO speelgoed is van een duurzame kwaliteit, de blokjes zijn perfect afgewerkt en passen moeiteloos op elkaar, zonder dat het bouwwerk aan stevigheid verliest. Het heeft een ongekend aantal mogelijkheden om te bouwen, spelen, creëren, fantaseren en weer opnieuw te beginnen. De bouwtekeningen zijn duidelijk. Laag voor laag afgebeeld met een lijstje welke steentjes er voor de laag nodig zijn. Vaak geven ze ook nog een extra optie om met een pakket 2 verschillende modellen te maken.

LEGO City is een uitgebreide collectie speelgoed, waarmee je je eigen stad creëert, wordt jij de politieman, piloot, brandweerman, coureur of burgemeester van je eigen stad?

Tips

● Neem voor het bewaren van de bouwtekeningen een opbergmap met insteekhoezen.

● De losse blokjes kun je gemakkelijk bewaren in een plastic opbergbak.

● Gebruik een laken of tafelkleed om de bak om te keren, dan kun je gemakkelijker de juiste blokjes vinden. Opruimen gaat dan ook heel gemakkelijk, neem de vier punten bij elkaar en je kunt de blokjes zo weer in de bak laten rollen.

● De blokjes schoon maken? Unieke kwetsbare vormen in een afwassopje reinigen. De andere blokjes samen in een oude sloop schudden. Naai de sloop dicht, zodat de blokjes er niet uit kunnen. De gevulde sloop in de wasmachine op 30 graden wassen, daarna de blokjes uitschudden op een handdoek om te laten drogen.

LEGO is goed voor tijdloos speelplezier en vanaf 2030 wil de speelgoedgigant enkel nog duurzaam LEGO produceren van plastic op basis van plantaardig materiaal,waar eerder petroleum werd gebruikt om  ethanol te maken voor het polyetheen, word dat dan gehaald uit suikerriet. 

LEGO is niet alleen voor kinderen, je wordt er creatief van, zo ontdekten verschillende bedrijven.  Daarvoor ontwikkelde LEGO:  Lego Serious Play, daarmee worden saaie vergaderingen momenten van creatieve uitspattingen. 

En er komt ook een heus tv-programma:  LEGO Masters waar families, collega's of vriendengroepen de strijd met elkaar aan gaan in creatief bouwen 


Afbeeldingen zijneigen screenshots van voorbeeld bouw tekeningen.  Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#LegoCity #speelgoed #bouwen #LEGO

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op Tallsay met behoud van auteursrecht dec 2016)