Mee op reis met: Wie is de reisleider.

In het programma  van RTL 5 gaat een groep vakantiegangers een georganiseerde reis maken, zij worden begeleid door een bekende Nederlander. In seizoen 2012 werd er een georganiseerde reis naar Indonesië en een reis naar de VS gemaakt. Wil jij deze bestemming bezoeken, neem dan nu vast een kijkje wat je te wachten staat.

In 2013 zijn er reizen gemaakt naar India, Mexico en Guatemala en 2014 brengt ons in India en Mexico

Alle afleveringen zijn terug te kijken op Uitzending gemist

Wie is de reisleider

Mee op reis met: Wie is de reisleider.

Het programma:  Wie is de reisleider wordt gemaakt door RTL in samenwerking met Reisorganisatie Fox. Twee groepen vakantiegangers gaan een reis maken, maar weten van te voren niet wie hun reisleider is. Elke groep krijgt gedurende de reis drie verschillende bekende Nederlanders, die een gooi doen naar de titel “Beste reisleider 2012”. Ze hebben zich voorbereid en proberen de gasten een leuke reis te bezorgen.

Wat kun je verwachten

In de eerste aflevering maken we kennis met de twee groepen, de groep naar Indonesië maakt kennis met Gigi Ravelli als hun reisleider, tijdens de reis zal ze nog worden afgewisseld door nog twee andere BN-ers. Ze komen aan op Sumatra en Gigi neemt ze mee naar het Tobameer, het grootste meer in Zuidoost-Azië en het is een van de hoogstgelegen en diepste meren ter wereld . Na een week wordt  ze afgelost door Horace Cohen. In Sumatra is veel tropisch regenwoud en het levert prachtige beelden op van de heel diverse natuur.
Gigi is natuurlijk bekend als Laurena Gonzales in GTST en Horace Cohen kennen we als Henkie Flodder in de speelfilm Flodder van Dick Maas.

Gigi Ravelli

Pauline Wingelaar begeleid de reizigers in de VS, de reis start in Los Angelos, ze bezoeken de Walk of Fame, Hollywood, het Baywatch strand om dan verder te reizen naar het Joshua Tree National Park. Via de Route 66 gaan ze naar de Grand Canyon. Na deze eerste week wordt Pauline afgelost door Judith Osborn.
Pauline Wingelaar kennen we uit de reality serie Echte Gooische Meisjes en Judith Osborn is een Nederlands ontwerpster, ze brak in 2005 door met de verkoop van T-shirts met pakkende oneliners. Op TV was ze te zien als een van de deelnemers in het eerste seizoen van de remake van het tv-programma Fort Boyard in 2011.

Pauline Wingelaar

Gordon en  Jamai zullen voor de derde week hun opwachting maken, maar op welke reis is nog onbekend. Het is dan aan de reizende groep om de reisleiders te beoordelen en een van hen wordt de winnaar en krijgt de titel: “Beste reisleider van 2012”.

Mijn mening:

Ik vind het een ontspannend en leuk programma, er zitten veel verschillende elementen in. Zo zie je de bekende Nederlanders nu eens in een heel andere rol. Soms gaat het ze gemakkelijk af, maar af en toe is het ook stuntelen. Het is voor hen vroeg opstaan, koffers tellen, problemen oplossen, zieken begeleiden naar de dokter, kamers boeken, alles weten over de reisbestemming en een gezellige sfeer maken.  Ook zit er een beetje buren gluren bij, je kijkt mee hoe andere mensen hun vakantie vieren, een beetje Big Brother.

Persoonlijk vind ik het vooral leuk om te zien hoe dat er nu aan toe gaat in zo’n georganiseerde reis en ook de mooie beelden van de bestemmingen vind ik interessant. Er wordt ook het een en ander verteld over de bezienswaardigheden in de omgeving. De laatste aflevering die ik zag, had prachtige beelden van boven de Grand Canyon, de groep ging in een helikopter op verkenning. Deze canyon is in de loop der tijd uitgesleten tot een diepte van meer dan 1600 meter door de stroming van de Colorado rivier.

Grand Canyon

In Wie Is De Reisleider 2011 zagen we al Bridget Maasland, Dennis Weening, Eddy Zoëy en Rick Brandsteder hun beste beetje voor zetten. Toen was de formule van het programma nog een beetje anders, iedere reisleider had een vaste groep, die de hele reis vergezeld werd.

Bridget ging samen met zeventien singles op een rondreis door Jordanië, Eddy nam een club mensen mee op safari door Zuid-Afrika en Swaziland, Rick begaf zich met zeven families tussen de tempels, tuk-tuks en olifanten in het zonnige Thailand en Dennis stak met een groep vakantiegangers de oceaan over naar het natuurparadijs Costa Rica.

In 2013 en 2014 zijn er reizen gemaakt naar India, Mexico en Guatemala met Fred van Leer, Do, Yes-R ,Charlie en Patty Brard .

Hoe kun je de serie bekijken:

De afleveringen terug kijken, dan vind je dat op de website van Fox of op RTL gemist.


Afbeeldingen zijn screenshots  van het programma :  Teksten door MereltjeWereldspotter © 2019

#wieisdereisleider #tvprogramma #opreis #vakantie

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op Tallsay met behoud van auteursrecht jan 2012.)

Maak jouw eigen website met JouwWeb