Hoe werkt Wordpress

Op WordPress.com kun je gratis en snel en een eigen blog maken. Je maakt een account aan en kiest een naam voor je blog. Er wordt gecontroleerd of de naam nog vrij is, dan krijg je een activatie email en je kunt van start.
 
Je krijgt voor je blog een gratis URL, die bestaat uit: (de naam die je zelf uitzocht).wordpress.com , er bestaat een mogelijkheid om later een eigen domeinnaam aan je blog te koppelen.
 
Je krijgt gratis 3 gigabyte ruimte voor je blog, dat is best veel, om je een idee te geven, je kunt er bijv. 2500 foto’s op kwijt. Op een account kun je ook meerdere blogs maken, je kunt dus een apart blog maken over je reizen en een over je hobby enz. Je kunt per blog ook kiezen of het een openbaar blog wordt, wat door iedereen bezocht kan worden of een besloten blog voor alleen vrienden en familie.
 
Wanneer je begint met je blog, kun je eerst kiezen hoe je blog eruit moet gaan zien. Er zijn wel 100 verschillende designs. Daarna kun je tekst en foto’s gaan toevoegen. Je kunt daarbij kiezen om te plaatsen op een pagina of in een nieuw bericht.
 
Een pagina maak je voor een blijvend onderwerp, waarvan je wilt dat het altijd gemakkelijk toegankelijk is voor je bezoeker. Daar kun je bijv. jezelf in voorstellen of basis informatie geven over het onderwerp van je blog.
 
Een bericht werkt als een soort van dagboek, het nieuwste bericht komt steeds bovenaan te staan op je blog, maar je bezoeker kan wel zoeken in oudere berichten. Berichten plaats je ook in een bepaalde categorie, die ook weer een zoekfunctie heeft. Elk bericht krijgt verder nog een aantal tags, ofwel zoekwoorden mee, waardoor (in geval van een openbaar blog) google jouw bericht kan vinden.
 
Je bezoekers kunnen je blog gaan volgen, dan krijgen ze automatisch bericht wanneer je een nieuw bericht plaatst. Ook kunnen ze reageren onder een bericht, jij krijgt daarvan een melding en moet de reactie goedkeuren alvorens hij geplaatst word.
 
Je kunt je link van je wordpress blog delen, via social media zoals: Facebook, LinkedIn, Hyves en Twitter en mailen naar vrienden en familie. Ook ieder bericht kun je automatisch laten delen op  de social media, deze optie kun je ook uitzetten, dan kies jezelf wanneer je een bericht deelt en met welke media.

 
    en    
 
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb