Gratis startpagina

Een startpagina is een pagina met daarop een verzameling links, meestal over een bepaald onderwerp en gegroepeerd in categoriëen. De bekendste is in Nederland wel startpagina.nl , met dochterpagina’s over heel veel onderwerpen.
Maar je kunt ook zelf een startpagina maken, daarop kun je dan links verzamelen van onderwerpen die jou aan spreken, sites die je de moeite waard vind en ook je eigen sites kun je hierop verzamelen.
 
Het is voor de vindbaarheid van sites door zoekmachines, belangrijk dat er links naar verwijzen. Niet alleen het aantal links, maar ook de kwaliteit van de pagina’s waarop ze staan telt mee. Een link op startpagina.nl wordt door de zoekmachines hoger gewaardeerd als een link op een onbekende site.
 
Maar op een eigen startpagina, kun je lekker je eigen verzameling maken, je eigen sites, sites van vrienden, backlink of partnersites vermelden, je eigen voorkeuren makkelijk bij elkaar. Ook handig om vrienden en familieleden de weg naar jouw sites te laten vinden, zonder elk webadres apart te moeten doorgeven.
Ook startpagina’s kun je gratis maken.
 
Ik maakte gratis startpagina's met:
 
Startbewijs.nl : kijk hoe het werkt op startbewijs info
 
 
Start.vindmeer.info kijk hoe het werkt op vindmeer info
    
 

Jouwpagina.nl : voorbeeld: Mereltjes.jouwpagina.nl, kijk hoe het werkt op jouwpagina info

Symbaloo.com: voorbeeld Symbaloo , kijk hoe het werkt op Symbaloo.info deze pagina heeft een heel modern uiterlijk met blokjes met afbeelding/logo en/of tekst in plaats van alleen tekst

 

Andere sites waar je een gratis startpagina kunt maken zijn:

Er zijn er natuurlijk nog veel meer, met deze sites heb ik nog geen ervaring, maar heb jij ervaring met een van deze sites of weet je er nog een met mooie mogelijkheden, meld het via het forum of neem contact op via het contformulier.