Bloemkool gehakt schotel
Deze bloemkool gehakt schotel maak je gemakkelijk in de airfryer of oven. Een heerlijk hoofdgerecht, wat gemakkelijk combineert met verschillende varianten aardappeltjes of rijst.
Bloemkool gehakt schotel uit de airfryer of oven.
Wat heb je nodig
Recept voor vier personen.
- een grote bloemkool
- 500 gram gehakt (naar eigen keuze runder- of half om half gehakt)
- Paneermeel, peper en zout of gehaktkruiden
- 4 à 5 plakken kaas
- Een ons ontbijtspek
Aan de slag
- Maak de bloemkool schoon. Blad en stronk verwijderen en een kwartiertje in koud water met een beetje zout leggen. Daarna nog eens goed wassen/ afspoelen. Je maakt de bloemkool niet klein en op deze manier verwijder je eventueel ongedierte wat zich tussen de roosjes kan bevinden.
- Kook de bloemkool beetgaar en laat hem afkoelen
- Maak je gehakt klaar naar eigen smaak met wat peper en zout of gehaktkruiden en meng er eventueel wat paneermeel door.
- Leg de bloemkool in een schaal. Voor de airfryer gebruik ik de aluminium bakjes die ook op de BBQ kunnen, je kunt ook een passende ovenschaal nemen. Bekleed de bloemkool met een laag gehakt. Probeer de laag gelijkmatig te verdelen in verband met het garen.
- Dek het gehakt af met een laag jonge kaas
- Bedek de kaas met een laag ontbijtspek.
- Warm de airfryer of oven voor. Airfryer op 160°, de oven op 180°
- Bak nu je schotel in de airfryer 20 minuten , in de oven ± 35 minuten.
- Vervolgens bak je in de airfryer nog 8 minuten op 145° , in de oven nog 12 minuten op 160°.
Serveren:
Je kunt dit heerlijke hoofdgerecht serveren met gebakken aardappeltjes, aardappelkroketjes of aardappelpuree, maar het combineert ook prima met rijst.
Variatie:
● Je kunt in plaats van bloemkool deze schotel ook maken met broccoli.
● In plaats van beleggen met jonge kaas en ontbijtspek kun je ook kiezen voor wat halve cherrytomaatjes en geraspte Parmezaanse kaas.
Afbeeldingen zijn uit eigen portfolio: MereltjeFotografie © Teksten door Mereltje Wereldspotter © 2019
#airfryer #oven #hoofdgerecht #groente #bloemkool #gehakt
(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk op Tallsay met behoud van auteursrecht jul 2016.)