Microsoft e mail

In 2012 veranderde er iets voor alle Hotmail en Windows Live emailadressen  Hotmail stoptte en er kwam een nieuwe moderne emaildienst voor in de plaats. Ik probeerde het voor je uit...

uotlook

De gratis e-mail service van Microsoft heeft miljoenen gebruikers en het bijbehorende chatprogramma MSN Messenger was tijden lang ongekend populair. Maar tijden veranderen en er komen allerlei nieuwe aanbieders, maar ook nieuwe behoeften. Nu de Tablets en Smart Phone steeds meer worden gebruikt, lijkt Hotmail niet meer te voldoen. Er is al eens geüpgraded naar een nieuwere versie, het zogenaamde Windows Live, maar nu komt er een heel nieuwe versie aan. Outlook.com.

uotlook

Wat is nieuw in Outlook.com?

Outlook.com is de nieuwe online email dienst van Microsoft, het heeft erg veel mogelijkheden, waarvan je zelf kunt kiezen of je ze wilt gebruiken of koppelen.

De Mail: Je hebt met deze online dienst altijd en overal de mogelijkheid om je email te lezen op PC, maar ook gemakkelijk op je tablet of Smart Phone. Heb je meerdere email adressen, bijv. zakelijk en persoonlijk, dan kun je al deze mail in je Outlook.com binnen laten komen. Je kunt daarbij weer instellen of nieuwe mail allemaal in het “Postvak in” of juist in aparte mappen terecht komt. Ook kun je direct vanuit Outlook.com deze mail beantwoorden, handig wanneer je snel wilt reageren. Nadeel kan zijn dat je contact boven het antwoord het originele e-mailadres te zien krijgt, met daarachter: via Outlook. Wanneer het een zakelijk contact is, wil je misschien liever niet je persoonlijke gegevens meesturen. Blijft toch het voordeel, dat je al je mail kunt lezen en beoordelen of een snelle reactie nodig is, waarna je eventueel naar het originele mailaccount kunt gaan om te beantwoorden.

Je kunt via Outlook ook meerdere emailadressen maken, doormiddel van aliassen. Je postvak kun je praktisch indelen door het maken van mappen en sub mappen, waar je eventueel rechtstreeks bepaalde mail in kunt laten bezorgen. Maak bijv. een aparte map voor nieuwsbrieven, zodat die niet tussen de belangrijke mail komen staan. Via Outlook krijg je onder je nieuwsbrieven ook een directe link om je af te melden voor de nieuwsbrief.

 Social media: Je kunt in Outlook.com een directe koppeling maken met verschillende social media, zoals: Twitter, Facebook, LinkedIn, Google en binnenkort ook Skype. Wanneer je dan mail ontvangt, zie je desgewenst ook het Twitter, Facebook enz. profiel van deze persoon, met eventuele laatste updates. Daarnaast heb je dan de mogelijkheid om te chatten en straks dus ook bellen via Skype.

Skydrive: Via deze Cloud service kun je grote bestanden en foto’s gemakkelijk delen. Je hebt de beschikking over maar liefst 7 GB gratis opslagcapaciteit. Via Skydrive heb je ook gratis en online de toegang tot Word, Excel, Powerpoint en OneNote-notitieblok. Je hoeft deze programma’s dus niet meer te kopen en/of op je computer te zetten om ermee te kunnen werken. Deze online bestanden kun je zo opslaan dat je ook samen met een contact aan een bestand kunt werken, je hebt dan altijd de laatste versie tot je beschikking.

skydrive

Contactpersonen vanuit al je account overzichtelijk samenvoegen en beheren

Agenda is gemakkelijk te synchroniseren op al je apparaten, dus altijd al je gegevens bij de hand.

Je oude Hotmail email adres blijft gewoon bestaan, maar je kunt ook meteen een nieuw outlook.com adres maken. Je kunt dit nieuwe adres als een alias toevoegen aan je account of juist het oude als alias gebruiken.

Mijn ervaring:

Ik nam de proef op de som en stapte over. Ik vind de lay-out er mooi strak uitzien. Het is even wennen, waar je alle functies vind, maar het werkt vrij gemakkelijk. Je kunt heel veel dingen zelf bepalen en instellen. Je gegevens en gesprekken worden niet gebruikt om aan reclames te koppelen.

Update

Vanaf juni 2016 synchroniseert Microsoft deze mail programma's niet meer. Je kunt ze wel gewoon blijven gebruiken, door in te loggen met je e-mailadres en wachtwoord op http://www.outlook.com/ Je kunt ook gebruik gaan maken van Windows 10 Mail, dat staat standaard geinstalleerd bij Windows 10. 

Het overzetten van je account naar Mail is niet moeilijk. Je opent Mail vanuit het startmenu. dan krijg je direct de vraag over het mail-account dat je wilt installeren. Krijg je deze vraag niet, klik dan in het linkerdeelvenster op 'Accounts', en vervolgens rechtsonder op 'Account toevoegen'.

Er verschijnt nu een venster waarin je klikt op 'Outlook.com' (ook wanneer u een ‘oud’ Hotmail- of Live-account wilt toevoegen). Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op 'Aanmelden'. Let op: afhankelijk van de grootte van je mailbox, kan het synchroniseren van je Hotmail- of Outlook.com-account wel even duren. Naast je mails, worden ook de agenda-items in je account gesynchroniseerd.


Bron: Website outlook.com 

Afbeeldingen zijn screenshots © Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#gratisemail #hotmail #outlook #windows10mail

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op  Tallsay met behoud van auteursrecht aug 2012.)