Reis app review en kosten

Er zijn ontzettend veel handige en leuke apps voor op reis, vaak zelfs gratis te downloaden. Maar wat kost het om ze te gebruiken in het buitenland, hoe houd je de kosten binnen de perken. Welke apps zijn er, data-roaming uitzetten en meer..

travel

Reis app handig of niet?

Er zijn ontzettend veel handige en leuke apps voor op reis, vaak zelfs gratis te downloaden. Maar wat kost het om ze te gebruiken in het buitenland. Sommige apps werken eenmaal gedownload zonder internet en kosten dus niets extra. Toch gebruik maken van internet in het buitenland, schakel dan over op Wi-Fi, je vindt Wi-Fi netwerken met de app. Wi-Fi –finder en zet je data roaming uit.

Data-roaming uitzetten hoe doe je dat?

Wanneer je data roaming op je smart Phone uitzet, heb je geen internet verbinding meer via het 3G netwerk. Je voorkomt daarmee een onverwacht hoge rekening achteraf.

Je GSM zal dan alleen nog internet gebruiken via het lokaal beschikbare Wi-Fi netwerk.

Om data-roaming uit te zetten ga je in je menu naar instellingen, kies vervolgens verbindingen, zoek dan naar mobiele netwerken of opties voor roaming (per telefoon verschillend), zet data-roaming uit. In de meeste gevallen zie je daarna op je beeldscherm een klein pictogram met een rood kruisje, als teken dat de roaming uit staat.

data roaming uit

Internet gebruiken via Wi-Fi:

Vaak gebruik je ook thuis al je eigen Wi-Fi en staat dat dus al aan. Ook dit kun je zelf aan en uit zetten, via menu, instellingen en dan verbindingen, kies vervolgens Wi-Fi instellingen om het te beheren. Vaak heeft je telefoon een ook optie Netwerkmelding, zet dit aan en je krijgt automatisch een signaaltje wanneer er een open netwerk beschikbaar is.

Vaak kun je gratis gebruik maken van een dergelijk open netwerk, bijv. op een luchthaven, station, in een hotel, restaurant, vakantiepark, camping, café enz. Soms heb je een wachtwoord nodig, wat je gratis als klant krijgt of je moet daar een klein bedrag voor betalen.

Wi-Fi Finder app.

Met de app.: Wi-Fi-finder kun je heel gemakkelijk locaties opsporen, waar Wi-Fi beschikbaar is. Je kunt de app. laten zoeken op gratis of betaald netwerk. Je kunt dan de Wi-Fi hot spots downloaden, zodat je maar een keer gebruik van internet hoeft te maken om de adressen te vinden. Tip: Download de app. thuis alvast, zodat je in het buitenland alleen nog de locaties hoeft de downloaden.

download symbool

Hulp op zak app.

Wanneer je op reis gaat is de Hulp op zak app. heel handig. Deze gratis app. is van de verzekeringsmaatschappij de Europeesche, maar ook wanneer je daar geen klant bent kun je gratis van deze app. gebruik maken. Hij is te downloaden voor zowel I Phone als Android gebruikers.

Met deze app. heb je je eigen medische vraagbaak bij de hand. Je kunt zoeken op informatie per land, daar vind je informatie over verplichte en aanbevolen vaccinaties en welke infectieziekten er in dat land voorkomen. Handig bij je voorbereiding dus.

Ook kun je kiezen voor een Medisch A tot Z, daarin vind je per ziekte of aandoening informatie over wat het is, de symptomen, het ontstaan, het verloop en wat te doen. Handig op reis, maar soms ook thuis fijn om even iets op te zoeken. Wat moet je doen bij een kwallenbeet of wanneer moet je naar de dokter met een bijensteek?

hulp op zak app

Ook heb je toegang tot een medisch woordenboek, waarin je de vertaling vind in maar liefst negen talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Turks, Russisch en Pools.

Heel handig om je vraag duidelijk te stellen of dat antwoord van die buitenlandse arts of hulpverlener om te zetten in je eigen taal.

Verder is er nog een alarmcentrale, daarin vind je natuurlijk alle telefoonnummers van alle Nederlandse alarm centrales en verzekeringsmaatschappijen.

Deze app. kun je thuis via je Wi-Fi verbinding downloaden en kost je dus helemaal niets. Eenmaal gedownload werkt de app. zonder internetverbinding, dus ook in het buitenland kun je er gratis gebruik van maken.


Afbeeldingen zijn rechtenvrij uit Wikipedia © Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#reisapp #gratisapp #handig #dataroaming #WiFi #wififinder

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op  Tallsay met behoud van auteursrecht apr 2017.)

Maak jouw eigen website met JouwWeb