De leukste, handigste of onzinnigste gadgets?

Hadden we vroeger een PC met daarbij een toetsenbord en een muis, dan waren we daar wel klaar mee. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of er is wel een gadget van gemaakt om aan te sluiten op je PC of laptop. Veel van deze gadgets zijn gewoon alleen maar leuk of grappig, sommige zijn ook nog handig.

Ik heb er een aantal uitgelicht die ik wel opmerkelijk vond.

gadgets

De digitale USB microscoop:

Hiermee kun je voorwerpen van heel dichtbij bekijken, persoonlijk vind ik dit een hele gave gadget. Doordat de microscoop op een computer aangesloten is, heb je er leuke mogelijkheden mee. Je kunt namelijk een foto of video maken van je onderwerp. Soms zit er ook een mogelijkheid in om te kalibreren en te meten en is er LED verlichting in verschillende kleuren, zoals infrarood, wit, ultraviolet of gepolariseerd.

USB microscoop

Natuurlijk zijn ze in verschillende kwaliteiten  en prijzen te koop, afhankelijk van wat je doelen er mee zijn. De goedkoopste digitale USB microscoop heb ja al vanaf  € 30,- van Basetech, te koop bij Conrad.  Verder heeft Conrad ook eigen merk, DNT, Bresser  en Reflecta, de prijzen lopen op tot ongeveer € 150,- Een andere aanbieder is Dino-Lite. De Dino-Lite Digitale Microscopen zijn voor professioneel gebruik en de prijs begint bij ±€ 100,- en loopt wel op tot €  800,-.

Een USB Notebook Projector:

Hiermee heb je altijd een eigen USB beamer op zak, dit is super handig wanneer je een presentatie wilt geven. Het wil namelijk nog wel eens voorkomen dat er geen beamer aanwezig is, deze is al door iemand anders in het gebouw in gebruik of de beamer is niet compatible met jouw laptop. Je bent met je eigen USB beamer dus niet meer afhankelijk van apparatuur van anderen en weet dus van te voren dat het goed werkt. Presentaties geven of beelden vanaf je laptop laten zien was nog nooit zo makkelijk!
Door middel van LED verlichting worden je beelden op een muur of scherm geprojecteerd, de grootte en focus kun je zelf handmatig instellen.

USB NOTEBOOK PROJECTOR:

Een eigen USB beamer koop je al vanaf ongeveer €40,- bij Conrad van het merk DNT. Maar ook hier zijn natuurlijk weer verschillende merken, prijzen en kwaliteiten in te koop, afhankelijk van het doel waarvoor je hem wilt gebruiken. De Aiptek USB Notebook Projector T25 hier op de afbeelding kost ± € 165,= en ook Philips heeft een model van ongeveer deze prijs. Afhankelijk van bijv. mogelijkheden en beeldkwaliteit kan de prijs wel oplopen tot boven de duizend euro.

Zin of onzin: de USB Cup Warmer?

Met de USB Cup warmer heb je een warmhoudplaatje, dat je aan je computer kunt aansluiten. Zet er je mok op en je drinkt nooit meer koude koffie.

Over het nut of de noodzaak van deze gadget heb ik een beetje mijn twijfels. Natuurlijk ik ken het wel, je bent druk aan het werk en vergeet je koffie of thee, dan wil je hem drinken en is hij koud. Dat probleem is hiermee natuurlijk opgelost, maar of je koffie of thee er nou lekkerder van wordt om zolang te worden warm gehouden? Ik kies toch liever voor af en toe een echte break, even de benen strekken, iets drinken, een praatje maken en dan met nieuwe energie aan de slag.

USB cupwarmer

De USB cup warmer koop je al voor ongeveer tien euro en meestal heeft deze als extra optie een HUB functie met een paar USB poorten, waar je dan weer iets anders op aan kunt sluiten.

Dan zijn er nog verkrijgbaar:

De USB tafelventilator: Handig als het erg warm is op kantoor misschien, hoewel ik betwijfel of dat miniventilatortje daar verlichting in brengt.

Een USB brievenopener: Maakt netjes je enveloppen open, meestal voorzien van extra USB poorten en of een klokje.

Een USB koelkast:  Hierin kun je een glas drinken koud bewaren.

Een USB lichtgevende fontein: Even een momentje van bezinning, stromend water met gekleurde LED verlichting geven een rustgevende sfeer.

Het is allemaal te koop, maar ook voor de laatste twee, geef ik de voorkeur aan een echte pauze.

strip werk ze

Afbeeldingen zijn rechtenvrij via google © Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#gadget #USB #USBmicroscoop #USBnotebookprojector #USBgadget

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op Tallsay met behoud van auteursrecht mrt 2017.)