Hoe werkt Startbewijs

Een startpagina maken via startbewijs is heel gemakkelijk, er wordt gewerkt via een stappenplan en het is helemaal Nederlandstalig. Je kunt meteen een account aanmaken en je kunt aan de slag. Je mag per persoon/emailadres 10 verschillende startpagina’s bouwen.
 
Wel zijn er een paar spelregels, waarvan de belangrijkste zijn:
  • Je moet binnen 1 week een start hebben gemaakt met je site,.
  • Je moet binnen 1 maand minimaal 10 rubrieken maken met in elke rubriek minimaal 5 links.  Voldoe je hier niet aan wordt de naam van je startpagina weer vrij gegeven voor andere gebruikers.
  • Er wordt verwacht dat je eens in de 14 dagen je links naloopt en eens per maand de pagina update.

 

De startpagina naam en ruimte zijn helemaal gratis, wel staat er boven en onderin een lijntje reclame.
 
Het reclameblokje bovenin links wordt gevuld door startbewijs, rechts mag je zelf een reclame plaatsen. Onderaan kun je zelf niets veranderen.
 
Aan de slag met Startbewijs:
Je kiest een naam voor je startpagina en er wordt meteen gecontroleerd of de naam nog vrij is. Je klikt vervolgens op de link start mijn startpagina en maakt je account aan.
 
Je ontvangt meteen een email met je login gegevens en kun direct aan de slag. 
Je komt rechtstreeks in het 7 stappenplan, Stap 1 is het kiezen van je lay out, er is keuze uit wel 34 verschillende en daarvan kun je nog weer kolomindeling en kleuren aanpassen.
Vervolgens Stap 2kun je rubrieken aan maken, Je kiest in welke kolom, geeft een naam en schrijft eventueel een intro en / of voegt een plaatje toe, dan sla je het op.
Al je rubrieken komen in een handig overzicht te staan, zodat je later makkelijk nog iets kunt veranderen.
Stap 3 is het maken van links, je geeft aan in welke rubriek, op welke plaats, de tekst die je ziet op de site en de URL van de link. Je kunt nog een New of Tip eraan toevoegen, en dan kun je opslaan . Ook al je links komen overzichtelijk in een overzicht te staan, zodat ze makkelijk te bewerken zijn.
Bij Stap 4 kun je plug-ins/ leuke gadgets aan je site toevoegen, zoals een mailinglist, weerbericht, filmnieuws, zoek box enz.  
Stap 5 is een uitleg over hoe je je startpagina kunt promoten (ook handig voor als je andere websites hebt)
In Stap 6 kun je een  reclamebanner plaatsen rechtsboven.
Bij Stap 7 zie je het resultaat.
 
Via het menu op Home kun je verder nog een eigen weblog maken wat wordt gekoppeld aan je startpagina, ook kun je een poll en prikbord toevoegen.
Je mag reclamelinks op je site zetten en de startbewijs pagina’s worden geoptimaliseerd voor zoekmachines.
 
Persoonlijk vind ik Startbewijs gemakkelijk werken en het is leuk om je persoonlijke startpagina te maken.