Hoe werkt Jouwweb

Bij Jouwweb.nl kun je een gratis internetsite bouwen, het is een gebruikers vriendelijk helemaal Nederlandstalig systeem, met veel mogelijkheden. Iedereen mag een account aanmaken en kan dan meteen aan de slag. Je mag op een account meerdere websites bouwen en er is geen limiet aan de grote van de website. Ook is er geen minimum eis voor het aantal pagina’s of bezoekers.

Gratis is ook echt helemaal gratis, je betaalt niets voor je websitenaam  (............jouwweb.nl ) en ook niet voor de ruimte op internet. Ook alle benodigde functies zoals reactieformulier kun je gratis gebruiken.  Jouwweb voegt wel een kleine reclame in om hun kosten te dekken.

Je maakt een account en kiest een naam voor je site, kies je design en pas eventueel de kleuren en lettertypes aan, je kunt beginnen.

Op elke pagina van je site zal wel een reclame te zien zijn van jouwweb, wil je dat niet of wil je een eigen domeinnaam, dan kun je voor een betaalpakket kiezen, maar je kunt ook later altijd nog upgraden, wanneer het werken met jouwweb bevalt en je al een basis voor je website hebt gemaakt.  (daarover later meer) Heb je meerdere jouwwebsites, dan kun je deze via je dashbord beheren. 

Wanneer je bent ingelogd op Jouwweb kun je je website bewerken, kies je site en je ziet je onderaan in beeld een balk, die verdwijnt wanneer je naar benden scrolt. 

Klik op: bewerk deze pagina, dan opent de editor, je kunt nu vanuit de linkerbalk kop, tekst, afbeelding en zo in slepen in je pagina om inhoud toe te voegen. 

In de bovenbalk kun je pagina's aanklikken om nieuwe pagina's toe te voegen. Klik op Nieuwe pagina en voer een titel in 

Klik ook de seo open en vul in wat er op je pagina staat, dan word hij beter zichtbaar in Google En dan opslaan. Sleep vervolgens de pagina waar je hem hebben wilt in je site, om een onderliggende pagina te maken sleep je hem op de plaatst waar je wilt en een stukje opzij  (zie hierboven bij spanmiddelen)

 Wil je een eigen domeinnaam dan kun je die alleen koppelen via het propakket van jouwweb, dit kost €7,50 per maand. Hier zie ik een gemiste kans van jouwweb, Er zou een tussenoplossing kunnen zijn waarbij mensen wel de domeinnaam kopen, voor bijv. € 13,- per jaar, maar niet tegelijk alle andere extra's nemen, dat is voor veel mensen te duur.
In jouwweb 2 word je site ook goed te bekijken op een tablet of gsm. Wel merk ik dat ik daarvoor mijn sites moet nakijken, want sommige dingen werken daarmee niet goed samen. Ik heb op een aantal pagina's tabellen gemaakt met daarin verschillende onderwerpen. Op de PC ziet dat er goed uit maar op een gsm is de tabel te breed. Een gewone kolom tekst word automatisch aangepast, maar bij de tabel werkt dat dus niet.
Oplossing gevonden, kost wel even wat tijd .
Vanuit de editor kun je kolommen inslepen. Kopieer daar de inhoud van de tabellen in. Hieronder zie hoe het werkt.
 

De nieuwe designs

 

De nieuwe designs zijn mooi en je kunt vrijwel alles aanpassen naar eigen smaak, kleur letttertype enz. Het is ook heel gemakkelijk werken, je kiest een nieuw design en je website komt in beeld met dat design, je kunt aanpassingen maken tot het naar je zin is. Valt het design tegen, sla je niet op en staan alle instellingen van je oude design nog helemaal hetzelfde. Je kunt dus volop proberen en pas opslaan als je een mooi design gevonden hebt. 

Pilotfavicon.jpg

Net ontdekt: je kunt kolommen in de pagina slepen in de editor, daarna vullen. Deze kolommen worden op gsm netjes onder elkaar weergegeven. Dat is een goede oplossing voor mijn probleem met de tabellen, die waren daarvoor te breed, dat werkte niet. Kies 2 of 3 kolommen (te vinden onder structuur) en sleep op de juiste plaats. Sleep er daarna een tektst of afbeeldingsvak in en je kunt aan de slag.

kolommen.JPG

 

Je kunt ook stukjes tekst een andere kleur geven en ook met een andere achtergrond kleur extra aandacht trekken

zie hieronder een voorbeeld van de editor, klik op het pijltje naast de A om de kleur te veranderen, de A in het vierkantje om de achtergrond van de regel aan te passen.

kleurtekstveranderen.JPG

Naar jouwweb om een account te maken en metee aan de slag te gaan.
Jouwweb 1
Jouwweb 1 is de oudere versie van het huidige jouwweb, de tips en wetenswaardigheden heb ik verplaatst naar een andere pagina omdat het niet meer gebruikt word, maar misschien kun je toch nog informatie daaruit gebruiken.