Facebook info

Facebook is een van de populairste social media, jong en oud maakt hier gebruik van, om contact te houden, foto’s te delen een spelletje te spelen, muziek te luisteren enz.
 
Iedereen kan een gratis account aanmaken, je gaat daarvoor naar de homepage van Facebook en vult de registratiegegevens in. 
 
Wanneer je account geactiveerd is kun je aan de slag, je kunt je profiel aanpassen door bijv. een leuke foto of  interesses toe te voegen. Via je emailbestand, Hyves, Skype enz. kun je laten zoeken of er al bekenden van je zijn die ook een Facebook account hebben, die kun je dan uitnodigen om vrienden met je te worden. Je profielpagina wordt weergegeven in de zogenaamde Timeline.
 
Wanneer vrienden uit jouw netwerk een bericht of foto plaatsen, kun je dat lezen of bekijken en erop reageren. Zelf kun je ook berichtjes de virtuele wereld insturen door in de statusbalk iets te typen of een foto toe te voegen. Wanneer anderen daarop reageren, kun jij dat weer zien en ook weer een reactie op de reactie geven.
 
screenshot
 
Een reactie kan bestaan uit een tekst, maar je kunt ook simpelweg op het “Like” duimpje klikken, voor: vind ik leuk.
 
Je kunt ook met Facebook-vrienden chatten, dat kan met één vriend, maar ook met een groepje.
 
Je kunt vanuit je Facebook account ook gratis een aantal spelletjes spelen, sommige spellen speel je alleen, maar vaak wordt er ook een soort van samenwerking verwacht. Je vraagt dan aan andere Facebook gebruikers, die hetzelfde spel spelen om samen een code te kraken of materialen te verzamelen. Zij helpen jou en jij helpt hen.
 
Via Facebook kun je ook gratis muziek luisteren, in de linker balk klik je eenvoudig muziek aan, daar vind je dan keuzes, je kunt o.a. muziek beluisteren via Spotify, een van de grootste aanbieders van liedjes op internet. De liedjes die je luisterde worden weergegeven in Timeline, vrienden kunnen dit zien en ook naar dat nummer gaan luisteren.
 
Vanuit een persoonlijk profiel kun je ook een of meerdere bedrijfspagina’s aanmaken. Je maakt een pagina om je bedrijf te promoten, maar het kan ook een club, fanpage van een BN er of website zijn. Lees meer...
 
Facebook is een prachtige manier om wereldwijd contacten met je vrienden en bekenden te onderhouden. Heb je familie bijv. in het buitenland,  je kunt toch heel gemakkelijk contact maken, foto’s delen en zien wat de ander bezig houd.
 
Wil je je Facebook account opheffen  klik dan op de Helpfuncie, daar zoek je op account verwijderen, je krijgt dan een goede uitleg hoe je verder moet gaan.
 
screenshots

 

Hoe zit het: Facebook privacy en veiligheid?

Bij Facebook kun je zelf heel veel doen om je veiligheid en privacy te bewaken, weet je niet hoe lees dan verder voor een goede en simpele uitleg. Ook laat ik zien hoe je zelf kunt regelen welke berichten je wilt of niet wilt ontvangen. Lees verder..
 
 
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb