Recepten voor High tea hapjes, zoete hapjes.

Een high tea hoeft niet duur te zijn, als je het zelf organiseert. Je maakt gemakkelijk zelf verschillende variaties lekkere sandwiches, quiches, cakejes enz. Een paar lekkere ideeën voor zoete hapjes in dit artikel.

high tea

In dit artikel wat ideeën om lekkere zoete hapjes te maken.

Blondies met frambozen

Nodig voor 16 stuks: 100 gram boter, 150 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 ei, beetje zout, 175 gram bloem, ½ theelepeltje bakpoeder, 3 eetlepels amandelen en100 gram frambozen. Om te bakken een bakblik van 20 bij 20 cm en een stukje bakpapier.

Aan de slag:

► Verwarm de oven voor op 175 °C
► Vet het bakblik in en leg op de bodem een stuk bakpapier
► Smelt de boter en klop de suiker erdoor.
► Voeg nu het ei en een mespuntje zout toe, klop goed door elkaar.
► Meng er nu de bloem, bakpoeder en (fijngehakte) amandelen door.
► Schenk dit beslag in het bakblik en verdeel de frambozen erover.
► Zet het bakblik in het midden van de oven en bak in ± 25 minuten gaar en goudbruin
► De koek is goed wanneer je je mes erin steekt en deze er schoon uitkomt.
► Laat de koek afkoelen en neem hem daarna uit het blik
► Snij de koek in 16 mooie blokjes.

high tea hapjes

Petitfours, heel gemakkelijk.

Nodig: kleine kant en klare cake ( je kunt hem natuurlijk ook zelf bakken), 150 gram poedersuiker, 3 eetlepels bessensap, eetbare versieringen, zoals bloemetjes of hartjes.

Aan de slag:

► Snijd de cake in gelijke vierkante blokjes en leg ze op bakpapier.
► Doe de poedersuiker in een kom en meng er beetje bij beetje het bessensap doorheen.
► Als het een mooi glad glazuur is schenk je het over de cakeblokjes.
► Laat het glazuur een beetje opstijven en leg dan de cakejes op de schaal
► Versier door er een eetbaar bloemetje of hartje op te drukken.

Mini appelgalettes.

Nodig: diepvriesbladerdeeg, abrikozenjam, appel, beetje boter en suiker.

Aan de slag:

► Verwarm de oven voor op 180 °C
► Steek met een glas rondjes uit het bladerdeeg of snijd het in vierkantjes.
► Bestrijk ze royaal met abrikozenjam, maar laat de randen vrij.
► Beleg dan met dunne schijfjes appel
► Verdeel enkele klontjes boter erover en bestrooi met suiker.
► Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin
► Heerlijk met slagroom erop.

Jamkoekjes

Nodig voor 25 koekjes: 70 gram zachte boter, 70 gram suiker, 1 eidooier, 100 gram gemalen amandelen,
50 gram bloem, 1 ½  theelepels kaneel, 50 gram aardbeienjam

jamkoekjes

Aan de slag:

► Roer met de keukenmachine of mixer de boter schuimig
► Voeg de suiker en eierdooiers toe en roer door.
► Voeg dan beetje voor beetje de amandelen, het gezeefde bloem en kaneel erdoorheen.
► Wikkel je deeg in plasticfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
► Verwarm de oven voor op 170 graden
► Vorm uit je deeg 25 balletjes en leg ze op de bakplaat.
► Maak in elk balletje in het midden met je vinger een klein kuiltje.
► Doe in elk kuiltje een beetje jam
► Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak in 20minuten gaar.

Afbeeldingen zijn uit eigen portfolio en free internet:  Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#Mereltje #recepten #hightea #blondies #appelgalettes #jamkoekjes

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op Tallsay met behoud van auteursrecht  mei 2016 )