Ham gehakt Wellington zelf maken
Een eenvoudig recept met een luxe uitstraling. Je kunt dit recept ook gebruiken om de pakketjes in kleine vorm te maken, lekker als hartig hapje bij een high tea of als amuse op een feestje. Ham gehakt Wellington is eenvoudig zelf te maken, het kost niet veel tijd. Heb je een drukke dag, dan kun je het gerecht ook een dag van te voren maken, zodat je het alleen nog in de oven hoeft te bakken. Je kunt het ook eerder voorbereiden en in de vriezer bewaren.
Wat heb je nodig
Recept voor vier personen.
- Gehakt 300 gram( naar eigen keuze rundergehakt of half-om-half )
- 1 ui
- Gekookte ham 100 gram
- 1 ei
- Bladerdeeg 4 plakjes
- Beetje peterselie
- Paneermeel
- Peper en zout
Aan de slag
- Snipper de ui, snij de ham in kleine blokjes, en hak de peterselie fijn
- Verwarm de oven voor op 210 gr.
- Leg de plakjes bladerdeeg uit, zodat ze ontdooien
- Doe het gehakt, de ui, de ham en het ei in een schaal
- Bij gehakt half on half voeg je nog wat paneermeel toe.
- Op smaak maken met wat peper en zout
- Kneedt dit goed door elkaar
- Deel het mengsel in vier gelijke delen en draai er ballen van.
- Leg op iedere plak bladerdeeg in het midden een gehaktbal
- Vouw de punten van het bladerdeeg omhoog en druk ze onderaan tegen elkaar
- Sla de puntjes terug, zodat het gehakt weer een beetje zichtbaar word
- Bestrooi met de fijn gehakte peterselie
- Zet de ham gehakt Wellington pakketjes in de oven en bak ze in 20 minuten op 210 graden gaar en mooi goudbruin.
Serveren
Dit vleesgerecht kun je prima combineren bijv. met allerlei groente uit de wok, maar ook een salade is hier lekker bij. Wat aardappelpuree, frietjes of rijst en je hebt een heerlijke maaltijd.
Tip
Maak de pakketjes in kleine vorm als hartig hapje bij de high tea of als amuse. Voor 16 hapjes houd je de hoeveelheden in het recept aan.
Snij je bladerdeeg plakjes in vieren en leg in het midden een klein ham gehakt balletje. Ga verder op dezelfde manier te werk als bij de grote pakketjes. Je kunt de oven tijd met 5 min verminderen naar 15 min. omdat de kleine balletjes eerder gaar zijn. Meer amuse en high tea recept vind je via de links onderaan dit artikel.
Variatie:
● Extra nodig: een paar champignons, beetje olie en 50 gram room paté
Hak de champignons of kastanjechampignons heel fijn en bak ze in een beetje olie tot al het vocht is verdampt. Besmeer je bladerdeeg in het midden met de room paté en daaroverheen de gebakken champignon stukjes. Leg daarna je gehaktmengsel op het deeg.
Afbeeldingen zijn rechtenvrij uit Wikipedia: MereltjeFotografie © Teksten door Mereltje Wereldspotter © 2019
#koken #recepten #Wellington #gehakt #hamgehaktWellington
(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk op Tallsay met behoud van auteursrecht mei 2016.)