Je eigendom terug vinden met volg of antidiefstal app.

Gsm, IPad of laptop allemaal geliefde doelen voor straatrovers en dieven. Behalve de materiele schade zijn er vaak nog andere gevolgen, wanneer ze gestolen worden. Persoonlijke gegevens die in verkeerde handen vallen en met de mobiele betaalservice in de toekomst zal deze informatie waardevoller worden dan ooit te voren. Daarom is het belangrijk om te letten op veiligheid, hierbij kan een volg app. je helpen. Wat is een volg app., hoe werkt het en waar kun je het voor gebruiken?

app logos anti diefstal volg app

Deze week gaat de overheidscampagne “Hier waak ik” van start. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil hiermee stimuleren dat er meer volg apps geïnstalleerd worden, zodat het minder aantrekkelijk word om telefoons en dergelijke te stelen, omdat de pakkans groter is.

Wat is een volg app.?

Een volg app. of ook wel anti diefstal app. genoemd, geeft je de mogelijkheid om door middel van GPS na te gaan waar het toestel zich bevindt. Vaak kun je via de app. ook nog andere veiligheidsmaatregelen treffen, maar dat is voor iedere app. verschillend.

Een aantal verschillende apps bekeken.

Allereerst moet je natuurlijk opletten of de gekozen app. voor jouw besturingssysteem geschikt is. Niet alle apps zijn beschikbaar voor alle systemen.

antidiefstal antidiefstalapp volgapp veiligheid hierwaakik

Prey

prey app logo

Prey is een open source volg app., die iedereen kan gebruiken. Deze anti-diefstal bescherming is te gebruiken met Android, iPhone en iPad, ook op je laptop met Windows, Mac OS X en Linux is het bruikbaar.

Door de app. van Prey op je apparaat te installeren kun je na diefstal de locatie van je toestel achterhalen, maar de app. kan nog veel meer. Zo is het mogelijk om de webcam van het toestel in te schakelen, zodat je de omgeving en de dief kunt zien en er zelfs een foto van kunt maken. Dit is een goede toevoeging, want met alleen een locatie kan de politie vaak nog geen stappen ondernemen. Met een foto van de omgeving en/of dader beschikken ze over meer en duidelijkere informatie, waardoor ze ook meer bevoegdheden krijgen.

De app. kun je zo instellen dat het een spelletje lijkt te zijn wanneer de dief het opstart, zodat hij niet merkt dat de anti diefstal app. meekijkt.

De app. geeft je ook de mogelijkheid om de gegevens op je toestel af te schermen voor dieven, zodat daar geen misbruik van kan worden gemaakt en je kunt een contact instellen waarheen een automatisch SMS bericht gaat wanneer de simkaart in je gestolen telefoon wordt verwisseld. De app. is gratis te downloaden via de app. store of Google Play, er is ook een uitgebreidere versie beschikbaar, waar je uiteraard voor moet betalen.

Avast Mobile Security

avast app logo

Deze app. van het Tsjechische Avast Software, bij vele bekend van de virusscanner voor Windows, is alleen beschikbaar voor Android besturingen. Wanneer je telefoon gestolen is kun je via deze app. op afstand een sirene laten af gaan en de locatie van je toestel bepalen. Verder kun je je apparaat op afstand vergrendelen en/of alle persoonlijke gegevens wissen, zoals contacten, adresgegevens, kalender, sms-berichten en e-mails. Ook als je toestel niet wordt gestolen, is dit toch een nuttige app. hij beschermt deze je tijdens het internetten met een firewall. De app. is gratis te downloaden en bruikbaar voor telefoon en tablet.

Zoner AntiVirus Free

zoner app

Zoner AntiVirus Free is een eenvoudige maar goede app., via een SMS kun je de gestolen telefooon lokaliseren en er een alarm op af laten gaan. Verder is de app. zoals de naam al deed vermoeden een bescherming tegen virussen en andere schadelijke software die je tegen kunt komen tijdens het surfen op internet of downloaden van apps. Zoner Anti-Virus Free is een gratis app. voor Android besturing.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere goede volg apps, zoals: Kaspersky Mobile Security Lite AVG Anti-Virus Free, Lookout Mobile Security en Cerberus.


Afbeeldingen zijn rechtenvrij uit Wikipedia © Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#app #volgapp #gratis #antidiefstal

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op behoud van auteursrecht apr  2017.)