Home » Pilot » Social media » Google+ info

Google+ info

Google+ is de social media site van Google, het is een overzichtelijke site en je kunt gemakkelijk groepen maken, zodat je kunt kiezen welke informatie, je met welke personen wilt delen. je kunt je gemakkelijk aanmelden.  Het is nog niet zo populair als Facebook, maar het bestaat ook nog niet zolang. Tot vorig jaar moest je een speciale uitnodiging hebben om mee te mogen doen, dat was de zogenaamde test fase, nu kan iedereen gemakkelijk aanmelden.
Om je aan te melden bij Google+ ga je naar de startpagina van Google, https://www.google.nl/ , bovenaan in de balk klik je vervolgens op +Jij.
 
Er opent een nieuw scherm, waar je kunt kiezen om je aan te melden voor Google+, heb je nog geen Google account, dan maak je eerst een account, daarvoor staat ook een link op deze pagina.
 
Heb je al een Google account, bijv. omdat je You Tube gebruikt, dan is alleen je emailadres en wachtwoord genoeg.
 
Wanneer je Google+ opent kun je bekenden laten zoeken in je emailadressenlijsten. Je maakt verschillende kringen, bijv. een kring voor je familie, een kring voor vrienden, een voor collega’s, een voor je club. Je kunt een persoon ook aan twee verschillende groepen toevoegen, bijv. wanneer je broer toevallig ook lid is van dezelfde club.
Wanneer je nu een bericht wilt versturen, kies je voor welke kring of kringen dit bericht bestemd is. Die leuke foto van dat familiefeestje alleen delen met familie en die gekke foto’s op een fuif alleen naar vrienden, want dat deel je immers liever niet met je baas. Je kunt natuurlijk ook een bericht met iedereen delen, dan kies je gewoon openbaar en krijgen alle kringen het bericht te zien.
 
Via Google+ kun je berichten, foto’s en video’s gemakkelijk delen, ook is er een Hangout. Dat is een online video-chat functie, waar je met maximaal 10 mensen tegelijk kunt chatten of video chatten, samen naar een You Tube-filmpje kijken of samen een webpagina bezoeken.
 
Je hebt op Google+ natuurlijk ook een profiel pagina, daar kun je een profielfoto, andere foto’s en gegevens invoeren. Je gaat naar je profiel door in de linker balk op profiel te klikken. Alles wat je in je Google+ account invoert word online opgeslagen, je hebt dus meteen een veilige back up van je foto’s.
 
 
Je kunt voor Google+ ook een App downloaden, zodat je ook via je GSM foto’s en berichten kunt invoeren en bekijken.
 
Via google+ kun je natuurlijk ook gratis verschillende games spelen, ook daarvoor vind je een button in de linker balk, maar hij zit soms verstopt onder de button: Meer.
 
Verder vind je op steeds meer internetsites en bij filmpjes de Google+ knop, hierop kun je klikken, wanneer je het een leuke of goede pagina vindt. Dit waarderingssysteem zorgt ervoor dat sites en artikelen die veel plussen ontvangen en dus goed gevonden worden door de lezers, ook beter scoren in de zoekresultaten.
 
Je kunt nu ook zelf een google+ pagina maken voor je bedrijf, website of club, daarmee ben ik nu aan het experimenteren. Hieronder de allereerste screenshot met link om op deze pagina te gaan kijken.