Favoriete bladerdeeg gerechten!

Bladerdeeg is een product waar je heel veel verschillende gerechten mee kunt maken, iedereen kent wel de appel of kersenflappen, maar je kunt er ook gemakkelijk heerlijke, feestelijk snacks en gezonde gerechten mee klaarmaken.

bladerdeeg recepten

Favoriete snacks met bladerdeeg en witlofgerecht.

Je kunt deze snacks al van te voren maken en invriezen, zodat je ze alleen hoeft af te bakken. Je kunt ze gebruiken bij allerlei feestjes en gelegenheden. Wil je de snacks invriezen, bak ze dan niet te bruin, omdat ze bij het afbakken om warm te maken, ook nog wat zullen kleuren. Je kunt ze dan nog bevroren in een voorverwarmde oven plm. 10 minuten bakken op 200 graden C.

Voorbereiding voor de verschillende snacks:

• Bladerdeeg uit de vriezer halen
• Een of meerdere eieren splitsen, naar gelang de hoeveelheid hapjes.
• De oven voorverwarmen op 200 graden.

Zalm-Boursin- hapjes:

Benodigdheden voor 12 snackjes:
• 3 vellen bladerdeeg
• 12 bolletjes Boursin
• 12 stukjes zalm

Bereiding:
 Leg de plakjes bladerdeeg uit en snij ze in vieren
• Rol een bolletje Boursin in een stukje zalm
• Leg dit pakketje net uit het midden op een stukje bladerdeeg
• Vouw het bladerdeeg als een driehoekje en druk de randen goed aan
• Bestrijk met eidooier.
• Bak de pakketjes af op 200 graden, ongeveer 10 min.

bladerdeeg hapjes

Ham-kaas-hapjes:

Benodigdheden voor 12 snacks:
• 3 vellen bladerdeeg
• 12 blokjes kaas
• 3 plakken ham
• Een beetje eidooier
• Bak de pakketjes af op 200 graden, ongeveer 10 min.

Bereiding:
• Leg de plakjes bladerdeeg uit en snij ze in vieren
• Snij ook de plakken ham in vieren
• Verpak een blokje kaas in een stukje ham
• Leg het ham kaas pakketje midden op een stukje bladerdeeg
• Vouw de punten van het deeg naar elkaar en druk vast aan
• Bestrijk het pakketje met eidooier
• Bak de pakketjes af op 200 graden, ongeveer 10 min.

Saucijzenbroodjes:

Benodigdheden voor 12 snacks:
• 4 vellen bladerdeeg
• 2 sausijsje
• Een beetje Eidooier

Bereiding:
• Leg de plakjes bladerdeeg uit
• Snij de saucijs in 2 gelijke delen
• Leg op elke plak bladerdeeg een halve saucijs.
• Rol het bladerdeeg op en druk de rand aan
• Snij de rol in 3 stukken en bestrijk ze met eidooier.
• Afbakken ongeveer 10 a 15 min op 200 graden.

witlof

Witlofflapjes

Een heel andere manier om witlof te serveren is in een bladerdeegflapje, heel erg lekker.

Witlof is heel erg gezond, het is een voedzaam product, het bevat veel vitamine C, kalium en veel mineralen. Witlof kan soms wat bitter smaken, verwijder het groene hart, dit is namelijk het meest bitter. Je kunt ook wat melk toevoegen, tijdens het koken, dit zorgt ervoor dat de bittere smaak wat wordt verminderd. Bewaar witlof altijd in het donker en in de koelkast, in warmte en licht gaat de kwaliteit snel achteruit.

Het bereiden van deze flapjes neemt ongeveer 30 min in beslag.
De benodigdheden geef ik aan per flap en kun je dus gemakkelijk vermenigvuldigen, naar gelang de hoeveelheid die je wilt maken.

 De benodigdheden voor een flapje:
• Twee vellen bladerdeeg
• Een kleine stronk witlof
• Twee plakken ham
• Een plak belegen kaas

De voorbereiding
• Je begint met het schoonmaken van de witlof, snij het onderste stukje van de stronk, dan halveren en het bittere stukje verwijderen, daarna 5 min. koken en vervolgens afgieten.
• Haal de benodigde bladerdeeg plakken uit de vriezer
• Warm de oven voor op 200 graden.

De bereiding:
• Spreid een vel bladerdeeg uit en leg er een plak ham op.
• Daar boven op leg je de witlof en kaas. ( je kunt eventueel de witlof nog een keer door snijden)
• Dek dit af met de tweede plak ham en leg er dan het tweede vel bladerdeeg op.
• Vouw vervolgens de zijkanten dicht, je hebt nu een vierkant flapje.
• Maak de randjes een beetje nat of bestrijk ze met wat eigeel en druk met de achterkant van een theelepeltje, nogmaals goed aan.
• Leg de flapjes op de bakplaat en bak ze af ongeveer op 220 graden ongeveer 20 a 25 min min.

Je kunt dit gerecht gebruiken als hoofdgerecht, serveer het met een lekker frisse salade.

Eet smakelijk.....


Afbeeldingen zijn rechtenvrij via internet © Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#bladerdeeg #recepten #witlof #snacks #feestelijk

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk op Tallsay met behoud van auteursrecht  dec 2016.)