Hoe werkt Mysites

Mysites gaat stoppen per 1 januari 2021 

Bij Mysites kun je eenvoudig een leuke internet site maken. Het is Nederlandstalig en iedereen mag een account aanmaken. Per account kun je 1 website beheren, maar je mag wel meerdere accounts aanmaken. Je moet dus wel voor elke site apart inloggen.
 
Er zijn wel een aantal eisen om je website te behouden:
  • Binnen een week na aanmelding moet er een begin zijn gemaakt aan de pagina.
  • Binnen een maand moeten er minimaal 10 menu items op de pagina staan.
  • Binnen een maand moeten er minimaal 10 gelinkte pagina’s op de pagina staan.
  • Er wordt verwacht dat je 1 x per week inlogt en 1 x per maand je pagina update.
Er is een limiet van 2 fotoalbums met elk 40 foto’s en je kunt op elke pagina 1 plaatje toevoegen.
 
Gratis is ook echt gratis bij Mysites, je betaald niets voor je website naam of voor de ruimte op internet. Ook de fotoalbums, gastenboek, contactformulier enz zijn gratis. Wel komt er boven in de gekleurde balk een reclameblok van Google, daaronder is nog een dunne balk, met daarin 3 knoppen (Home, Gasten, Contact) van jouw site en verder reclame links van Mysites.(zoals hieronder afgebeeld)
 
Home | Gasten | Contact | Gratis website | Eigen startpagina | Tweedehands | Juwelier Eindhoven | Domein edelsteneninfo.nl?
De reclame kan worden verwijderd als ja daarvoor wilt betalen.
De fotoalbums kunnen tegen betaling worden vergroot tot 100 foto's.
   
Aan de slag met Mysites
Op het gele blok kun je de naam van je website invullen, er wordt dan gecheckt  of deze naam nog vrij is.
 
 
 
Heb je een goede naam gevonden krijg je meteen een online aanmeldingsformulier, vul je gegevens in en je krijgt als antwoord meteen een mailtje om te bevestigen, daarna krijg je je inloggegevens, dan kun je aan de slag.
 
Eerst kun je de lay-out kiezen, er is keuze uit 28 verschillende. De indeling van de site blijft echter bij allemaal hetzelfde. Het verschil bestaat uit andere achtergrond, banner en kleur.
Je pagina heeft een vaste indeling:
 
 A. Je Top Image
 B. Je Menu
 C. Je Logo
 D. Je  Pagina's
 E. Je Labels
 (hier kun je ook HTML gebruiken)
 F. Top- en onderbalk
 G. Je statistieken icoontje

 

Je maakt een pagina aan, die je vervolgens aan het menu koppelt. Er verschijnt een knop in je menu met de pagina titel, waarmee bezoekers rechtstreeks naar deze pagina kunnen gaan. Ook komen de eerste regels van de pagina op de Home te staan, met een lees meer link naar de pagina.
 
Je kunt ook 2 pagina’s met een fotoalbum toevoegen en in de rechterkolom (je labels) kun je tekst, maar ook links of advertenties plaatsen, die zijn net als het menu op alle pagina’s te zien.
 

Ik maakte een voorbeeld site om ervaring met Mysites op te doen.

Bovenstaande site heb ik inmiddels weer verwijderd, tijdgebrek was daarvoor de reden. Mysites is gemakkelijk te bewerken, je hebt in korte tijd een leuke basis voor je site.