chocolade verwen recepten

Chocolade is een van de meest favoriete smaken om van te genieten. Natuurlijk is het heerlijk genieten met een lekkere reep of bonbon, maar je kunt ook zelf iets lekkers maken met chocoladesmaak. Wat te denken van heerlijke chococakejes voor bij de thee of een chocomunt mousse als dessert.

choco recepten

Chococakes

Heerlijke chococakes maken, van buiten knapperig, van binnen heerlijk smeuig.
Het kost je tussen de 30 en 60 minuten.

Wat heb je nodig voor 15 cakejes:

♦ 175 gram zachte boter
♦ 175 gram fijne kristalsuiker
♦ 175 gram zelfrijzend bakmeel
♦ 3 eieren
♦ 175 gram chocolade / hazelnotenpasta (Nutella)

Om de cakejes te garneren:

♦ 100 gram chocolade puur
♦ 25 gram boter
♦ 2 theelepels suikerstroop
♦ een paar druppels vanille essence
♦ 75 gram hazelnoten

chococakes

Aan de slag:

♦ De oven voorverwarmen op 175 °C en 15 papieren cakevormpjes op een bakplaat zetten. (Handig zijn hiervoor de speciale muffin bakplaten)
♦Zet een koekenpan op laag vuur en rooster daarin de hazelnoten goudbruin (geen olie of vet toevoegen) laat ze daarna afkoelen en hak ze in grove stukken.
♦ Doe de 175 gram zachte boter, kristalsuiker, bakmeel en de eieren in een grote kom en klop dit met een mixer mooi glad
♦ Roer dan de chocolade/ hazelnoot erdoor tot alles goed gemengd is.
♦ Schep elk vormpje nu tot maximaal 2/3 vol met dit beslag.
♦ Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de cakejes in 20 gaar.
♦ Neem de cakes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

♦ Doe de 100 gram chocolade puur, 25 gram boter en de suikerstroop in een kom.
♦ Verwarm dit 30 sec. in de magnetron op hoog vermogen.
♦ Dan even goed doorroeren en herhalen, verwarmen, roeren, totdat alles goed gesmolten is.
♦ Roer de hazelnoten  en vanille essence erdoor
♦ Verdeel dit mengsel over de afgekoelde cakejes.

Chocomunt mousse

Wat heb je nodig voor 4 personen:

♦ 150 gram chocolade met muntvulling (bijv. After-eight)
♦ 100 gram chocolade puur
♦ 3 eetlepels geklopte slagroom
♦ 220 milliliter slagroom
♦ 4 takjes munt

chocomunt mousse

Aan de slag.

♦ Hak de pure chocolade in stukken
♦ Doe de chocolade met muntvulling, de pure chocolade en de geklopte slagroom in een kom en verwarm dit au bain marie, tot het smelt.
♦ Roer het goed door elkaar en laat het dan afkoelen.
♦ Klop dan de slagroom stijf
♦ Schep met een spatel voorzichtig het chocolademunt mengsel erdoorheen.
♦ Zet de mousse minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
♦ Doe vlak voor het serveren de mousse in een spuitzak en verdeel het over vier schaaltjes.
♦ Garneer met een takje munt.


Afbeeldingen zijn rechtenvrij via freedownload  MereltjeFotografie © Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#chocolade #verwen #chocoladerecepten #chococakes #chocomuntmouse #nagerecht

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op Tallsay met behoud van auteursrecht dec 2016)