Jouwweb 1
 
Jouwweb 1 is de oude versie van het huidige Jouwweb, maar misschien staan hier toch nog tips of wetenswaardigheden waar je iets aan hebt 
 
Bij Jouwweb.nl kun je een gratis internetsite bouwen, het is een gebruikers vriendelijk helemaal Nederlandstalig systeem, met veel mogelijkheden. Iedereen mag een account aanmaken en kan dan meteen aan de slag. Je mag op een account meerdere websites bouwen en er is geen limiet aan de grote van de website. Ook is er geen minimum eis voor het aantal pagina’s of bezoekers.
 
Gratis is ook echt helemaal gratis, je betaalt niets voor je websitenaam en ook niet voor de ruimte op internet. Ook alle functies zoals reactieformulier of fotoalbum kun je gratis gebruiken.  Jouwweb voegt wel een kleine reclame in om hun kosten te dekken.
 
Bovenaan in je pagina komt een kleine regel met google ads
Voorbeeld:  Ads door Google    Tuinontwerp   3D tuinontwerp  Tuinhobby   3Dtuin   (zie ook boven aan deze pagina)
 
Onderaan de pagina komt nog een regel Jouwweb reclame:
Voorbeeld:  Deze website is gratis en eenvoudig gemaakt met JouwWeb.nl.  (zie ook onderaan deze pagina)
 
Deze reclame regels kun je weg laten halen, maar daar moet je dan voor betalen.
 
Aan de slag: Op de homepage van Jouwweb kun je je registreren als gebruiker.

jouwweb.large.jpg

Je kiest een naam voor je website en vult je email adres in. Je krijgt meteen een activatie email, waarmee je kunt inloggen. Dan kom je terecht op het Dashbord, van waaruit je je sites kunt beheren. 

Op het Dashbord vind je rechts boven je account, het forum en de help.
Bij account kun je je wachtwoord wijzigen of emailadres aanpassen.  
Het Forum is de ideale plaats voor contact met medegebruikers, er worden vragen gesteld, tips uitgewisseld enz. Ook de beheerders kun je via deze weg bereiken.
Help geeft uitleg over Jouwweb er is ook een instructievideo om je op weg te helpen. 
Verder is er een overzicht van jouw sites, zodat je gemakkelijk kunt wisselen tijdens het beheren.
Om te beginnen met je site selecteer je je site in het Dashbord, nu kun je op je scherm kiezen voor design, daar heb je de keuze uit wel 9 verschillende designs. Elk weer iets anders van opzet, indeling en soort menu. Nadat je een keuze hebt gemaakt, kun je het design weer aanpassen naar jouw smaak. Vaak kun je de kleuren veranderen, lettertype kiezen, een foto toevoegen of kiezen uit 2 of 3 kolommen. Wanneer je dit heb opgeslagen, kun je  bij inhoud, pagina’s gaan toevoegen en op de goede plaats zetten.  Klik je op bewerken dan kun je je pagina inhoud geven.
Je ziet dan een overzichtelijk pagina, met de gekozen kolommen en het menu. Verder zijn er groen en oranje balken. Wanneer je daar op klikt kun je kiezen wat je wilt toevoegen. Er een gemakkelijke  tekstverwerker, maar je kunt ook een fotoalbum, gadget,  reactieformulier, contactformulier en zelfs HTML toevoegen.
Wat je invoegt via de groene balken zal alleen op deze pagina te zien zijn, voeg je iets in via de oranje balken, zie dat op elke pagina van deze site.
Plaatjes of foto’s kun je invoegen via de tekstverwerker of het album. Voor de fotoalbums werken ze samen met PICASA, Hyves en Flickr.
Filmpjes kun je toevoegen via HTML of de tekstverwerker. 
Via de HTML kun je ook gemakkelijk spelletjes en gadgets toevoegen.
 
Jouwweb optimaliseert je website voor zoekmachines zoals Google, waardoor je meer bezoekers krijgt. Ook kun je jezelf voorstellen en je site promoten op het forum.