Boek review: het diva dieet, lijnen op zn chicst

Wie heeft er nog nooit een poging gedaan om af te vallen, waarom lukt het niet om vol te houden en staat in dit boek dan misschien de oplossing? Het diva dieet....

omslag diva dieet

Door wie is het boek geschreven

Het boek is geschreven door:
 Dorien Goertzen, moeder en een juriste, werkzaam in de filmbranche.
 Melanie Wisse, moeder van drie kinderen en gepassioneerd amateur kok.

Hoe is het idee ontstaan

De schrijfsters zijn twee dames die van het leven willen genieten en ze hebben al heel wat ervaring met allerlei diëten. Al die diëten zijn een soort crash diëten, waarbij je of alleen eiwitten mag eten, of maar heel weinig calorieën. Alcohol is vrijwel altijd verboden. Omdat het ongezellig is en moeilijk vol tehouden, vervallen de meeste lijners na een tijdje weer in hun oude gewoonten en kom je weer snel op je oude gewicht.

schrijfsters diva dieet

Waar is het Diva Dieet op gebaseerd

Het idee dat vroeger de dames in het algemeen en de deftige Françaises in het bijzonder veel slanker waren, liet de schrijvers nadenken over de verschillen in eetgewoonten. Zo is het Diva Dieet geïnspireerd op de Franse eetcultuur en de geheimen van diva’s zoals Joan Collins, Mae West en Marlène Dietrich. De Franse dames scheppen maar een keer op, eten kleine porties en drinken een glas wijn. Met het Diva Dieet keer je terug naar normaal doen, gematigd en je als een lady gedragen. Zorg voor een positief zelfbeeld en eet alleen goede kwaliteit.  Het is niet echt nieuw, maar meer een leefstijl die mensen zijn vergeten.
Het Diva Dieet heeft als filosofie dat je ook slank kunt zijn en vooral kunt blijven, met behoud van een beetje gevoel van eigenwaarde en plezier in eten en drinken.

Wat vind je in het boek

In het boek staat hoe het dieet is  ontstaan, waarom mensen te veel eten en natuurlijk wat het Diva Dieet inhoud en hoe het werkt.
Er is een dieetplan voor het eerste en moeilijkste weekend, recepten voor ontbijt- en lunchgerechten en verschillende menu’s voor 4 weken en een aantal sap en soep recepten en recepten van de echte diva’s. Verder krijg je beschrijvingen voor smaakmakers en diva snacks voor een slank glamour feestje. In de ‘sterrentabel’ kun je aflezen hoe goed of slecht iets is in je dieet en in het dagboek kun je een week opschrijven wat je eet.

afbeelding uit diva dieet

Alvast een paar tips uit het dieet

Eet altijd zittend aan tafel en niet lopend, achter het stuur, voor de tv of achter je bureau, dat scheelt je zo een paar kilo.

Drink geen frisdrank, maar gewoon water met een citroentje.

Beweeg dat hoeft geen drie keer in de week de sportschool te zijn, maar ook wandelen, fietsen enz kan als sport worden gezien.

Koop en kook vers, in voorbereidde maaltijden zitten veel toevoegingen, daar word je dik van.

Drink ’s morgens twee glazen warm water om de darmen in beweging te krijgen.

Als je een dag zondigt, geniet er dan van, compenseer je morgen gewoon weer.

Alvast een receptje:

De toegestane Diva Dieet Shake voor een feestje, met alcohol. Niet verboden!

Neem Rosa’s Lime (voor de strakke kaak),
wodka (voor het goede humeur),
kokosmelk (voor de snelle stoelgang)
mengen met champagne.
Gooi het in een shaker, en shake de calorieën er maar van af.

afbeelding uit diva dieet

Mijn impressie

‘Gegarandeerd eierkoekvrij’ staat er op de kaft, daaruit blijkt al dat het boek met humor is geschreven. Er staan veel illustraties in met een knipoog naar de diva’s en de jaren vijftig. Het lijkt bijna niet meer om een dieetboek te gaan, maar om chic en glamoureus eten met mate. Eindelijk geen crashdieet meer! Het hel lijkt me een dieet wat goed is vol te houden en makkelijk aan te vullen met eigen recepten, wanneer je het idee eenmaal te pakken hebt.

Gegevens van het boek:

Titel: Het Diva Dieet
Auteur: Dorien Goertzen & Melanie Wisse
Uitgever: Scriptum
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789055947805
Winkelprijs: ± 18,-
192 pagina’s


Afbeeldingen zijn screenshots  uit het boek © Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#dieet #recepten #review #dames #diva

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op  Tallsay met behoud van auteursrecht  okt 2016.)