Dropbox info

Met Dropbox heb je altijd en overal je bestanden voorhanden.
 
Wanneer je naar de site van Dropbox gaat, kun je daar gratis een account aanmaken. Met dat account kun je gebruik maken van de gratis service om je foto’s, documenten en video’s online op te slaan.
Dat is handig, want je kunt dan je bestanden niet alleen thuis op je PC bekijken, maar ook via een andere PC of via je smart Phone. Het is natuurlijk ook een extra en veilige back up, gaat je PC kapot, crasht je harde schijf, al je bestanden in je Dropbox blijven bewaard.
 
Je kunt in met Dropbox ook via een speciale map bestanden delen met bij collega’s of familie, dat is praktisch, wanneer je familiefoto’s wilt delen of samen aan een project werkt.
 
Je kunt je Dropbox zo instellen, dat hij automatisch alle bestanden synchroniseert, dus wanneer je een document op je PC aanpast, wordt dat meteen ook in je Dropbox veranderd. Wanneer een collega aan het project werkt, heb jij ook meteen de nieuwe versie van het document tot je beschikking.
 
Helaas wanneer je echt al je bestanden in de Dropbox wilt verzamelen, is je gratis ruimte wel heel erg snel vol. Je kunt dan nog extra gratis ruimte verdienen, door nieuwe Dropbox gebruikers te werven, maar ook die ruimte is vaak niet voldoende. Ook kun je extra ruimte kopen, voor bedrijven misschien wel een goed idee, makkelijk samenwerken van collega’s en extra back up.
Maar heb je de optie delen niet heel vaak nodig, kun je zelf een extra back-up maken op een externe harde schijf  en er voor kiezen om alleen bepaalde mappen in je Dropbox op te slaan.
 
 Op deze manier heb je gratis back up ruimte online en die back ups kun je waar ook ter wereld bekijken en eventueel delen met anderen.
 
Heel handig vind ik het, wanneer ik met mijn GSM foto’s maak. Ik kies dan meteen de optie delen en vervolgens uploaden naar Dropbox. Zo heb ik meteen alle foto’s op mijn PC, daar bekijk ik ze en verplaats ze eventueel naar een andere map, zodat er weer nieuwe ruimte komt in de Dropbox.