Twee keer humor, want lachen is gezond

Waar mannen aan denken als ze niet aan seks denken, ik ben een vrouw dus denk meteen: de nieuwste gadgets, auto's, motoren, voetbal, ik had er niet verder naast kunnen zitten... En afvallen met humor, wil jij het proberen?

Waar mannen aan denken als ze niet aan seks denken

Waar mannen aan denken als ze niet aan seks denken is de titel van een bestseller in Groot-Brittannië. Schrijver en cabaretier Sheridan Simove deed jarenlang onderzoek naar deze vraag. Het resultaat van deze studie kun je nu dus lezen in zijn nieuwste boek: What every man thinks about apart from sex. 

omslag boek

Of nou ja, er valt natuurlijk niet zo veel te lezen, buiten de kaft dan, het boek telt namelijk alleen maar 200 lege pagina’s.
Het boek is een grote hit, wat toch een beetje vreemd lijkt, het boek was al razend snel uitverkocht en is alleen nog tweedehands aan te schaffen. Van het idee tot het uiteindelijk in handen hebben van het eerste exemplaar, koste de schrijver 9 dagen. Er wordt nu nagedacht over een verfilming van het boek.

boek

Simove verklaard tegenover verslaggevers: "Ik ben er hevig trots op dat ik nu een auteur ben van een bestseller". Hij vindt het mooi dat zoveel mensen om zijn actie kunnen lachen. Studenten schijnen zijn publicatie vooral te gebruiken als notitieblok tijdens colleges. Er is genoeg plaats voor aantekeningen en het heeft een prachtige cover. Wat wil een student nog meer?
Het werd in het begin voornamelijk gekocht als grap, vanwege de titel en omslag, maar later ook als notitieboek.
Een student van de Nottingham university verklaart het als volgt:: “I bought a copy for my mate as a joke and he started using it as a note pad for lectures. Now everyone seems to have one. It’s started a real craze on campus.”
Met een prijs van 4,69 pond, omgerekend €5,05 is het dan ook een stuk goedkoper dan menig stevig aantekenboek.

Afvallen met humor, kan dat?

Lukt het jou ook niet?

Ik heb eindelijk ontdekt waarom ik zo moeilijk afviel.
Ik waste mijn haar n.l. met een shampoo
en tijdens het spoelen liep die shampoo langs mijn lichaam omlaag.
Op zich niet erg..
maar op het etiket staat: geeft meer volume ...

haar wassen

Ik ben nu overgeschakeld op een afwasmiddel.
Het etiket is veelbelovend:
VERWIJDERT ALLE VET, ZELFS HET MEEST HARDNEKKIGE!

Succes

Even terug komend op de titel boven dit stukje, Afvallen met humor, kan dat?

Ja humor kan je helpen.

Lachen zet veel spieren in beweging: maar liefst 15 gezichtsspieren bijvoorbeeld. Ook spieren in buik en middenrif spannen aan en masseren hiermee zachtjes de organen. In de andere spieren is de spierspanning tijdens het lachen juist laag. Hierdoor krijg je een ontspannen gevoel. Wanneer je lacht haal je dieper adem en je bloeddruk en hartritme worden op elkaar afgestemd. Na een lachsessie van 10 minuten zagen onderzoekers een duidelijk daling van de bloeddruk van de lacher! Door deze lichamelijke effecten kan lachen een genezingsproces beïnvloeden. Het bloed stroomt sneller en zo transporteer je meer voedingsstoffen en zuurstof naar je hersenen. Een lachsessie van 20 minuten brengt evenveel vitaliteit en welzijn als een step- of joggingsessie. En: zonder zweten!

Wanneer je lacht komen er endorfine vrij in de hersenen, door deze hormonen krijg je een prettig gevoel, ze hebben een pijnstillende eigenschap en verminderen de stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Wanneer je je beter voelt, zal je minder behoefte hebben om te snoepen en meer zin hebben om actieve dingen te ondernemen.

smile

De tranen die vrijkomen bij het lachen, de traanklierhormonen, helpen je immuunsysteem een handje en je afweer tegen ziektekiemen zal toenemen.

Het is leuk om te weten dat diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat lachen letterlijk gezond is. De fysieke voordelen van het lachen zijn van onschatbare waarde gebleken.

Lachen is goed voor je sociale contacten, wie is er nu graag met een mopperpot op stap. Lachen is gezond.


Afbeeldingen zijn rechtenvrij via public domain vectors  en print screen van boekcover

© Teksten door Mereltje Wereldspotter  © 2019

#humor #lachen #gezond

(Dit blog plaatste ik eerder tijdelijk  op  Tallsay met behoud van auteursrecht mei 2018.)