www.webpilot.wereldspotter.nl
Home » Gratis site maken » Hoewerkt Jouwweb

Hoe werkt Jouwweb

Hoe werkt Jouwweb.
 
Jouwweb is helemaal vernieuwd, we werken nu met Jouwweb2. Ik ben pas net overgestapt en heb dus nog geen ervaring met het systeem. Het ziet er wel netjes uit, maar het is nog een beetje zoeken alle veranderingen. Of ik het beter vind en mijn ervaringen en tips..... daar kom ik later op terug. Jouwweb basis is nog steeds gratis, maar wil je een eigen domeinnaam dan kun je die alleen koppelen via het propakket van jouwweb, dit kost €7,50 per maand. Hier zie ik een gemiste kans van jouwweb, Er zou een tussenoplossing kunnen zijn waarbij mensen wel de domeinnaam kopen, voor bijv. € 13,- per jaar, maar niet tegelijk alle andere extra's nemen, dat is voor veel mensen te duur.
  
In jouwweb 2 word je site ook goed te bekijken op een tablet of gsm. Wel merk ik dat ik daarvoor mijn sites moet nakijken, want sommige dingen werken daarmee niet goed samen. Ik heb op een aantal pagina's tabellen gemaakt met daarin verschillende onderwerpen. Op de PC ziet dat er goed uit maar op een gsm is de tabel te breed. Een gewone kolom tekst word automatisch aangepast, maar bij de tabel werkt dat dus niet.
Oplossing gevonden, kost wel even wat tijd .
Vanuit de editor kun je kolommen inslepen. Kopieer daar de inhoud van de tabellen in. Hieronder zie hoe het werkt.
 

De nieuwe designs

 

De nieuwe designs zijn mooi en je kunt vrijwel alles aanpassen naar eigen smaak, kleur letttertype enz. Het is ook heel gemakkelijk werken, je kiest een nieuw design en je website komt in beeld met dat design, je kunt aanpassingen maken tot het naar je zin is. Valt het design tegen, sla je niet op en staan alle instellingen van je oude design nog helemaal hetzelfde. Je kunt dus volop proberen en pas opslaan als je een mooi design gevonden hebt. 

Pilotfavicon.jpg

Net ontdekt: je kunt kolommen in de pagina slepen in de editor, daarna vullen. Deze kolommen worden op gsm netjes onder elkaar weergegeven. Dat is een goede oplossing voor mijn probleem met de tabellen, die waren daarvoor te breed, dat werkte niet. Kies 2 of 3 kolommen (te vinden onder structuur) en sleep op de juiste plaats. Sleep er daarna een tektst of afbeeldingsvak in en je kunt aan de slag.

kolommen.JPG

 

Je kunt ook stukjes tekst een andere kleur geven en ook met een andere achtergrond kleur extra aandacht trekken

zie hieronder een voorbeeld van de editor, klik op het pijltje naast de A om de kleur te veranderen, de A in het vierkantje om de achtergrond van de regel aan te passen.

kleurtekstveranderen.JPG

Naar jouwweb om een account te maken en metee aan de slag te gaan.
Jouwweb 1
Jouwweb 1 is de oudere versie van het huidige jouwweb, de tips en wetenswaardigheden heb ik verplaatst naar een andere pagina omdat het niet meer gebruikt word, maar misschien kun je toch nog informatie daaruit gebruiken.