Home » Pilot » Social media » Gratis online fotoalbums

Gratis online fotoalbums

Je kunt gratis fotoalbums online maken bij o.a. PICASA, Hyves, Flickr, Mijnalbums.nl. enz.
 
Een online fotoalbum is erg leuk en gemakkelijk, je hebt altijd een backup van je foto's en kunt meerdere foto's tegelijk delen. Je hebt bij deze service meestal de keuze om een album openbaar te maken, iedereen kan dan meekijken. Maar je kunt het album ook alleen met vrienden delen of helemaal privé houden.
Sommige online fotoalbums, hebben daarnaast ook de mogelijkheid om je foto's te bewerken of via deze site te laten afdrukken. Wanneer je een eigen website hebt, kun je de fotoalbums ook vaak op deze site laten zien.
 
Op deze pagina komt een uitleg over deze services en mijn ervaringen. Ik ben nog bezig met het verzamelen van gegevens, hopelijk kom je snel nog eens kijken.
 
Via PICASA kun je van je foto's ook weer dia voorstellingen maken, die je gratis kunt uploaden naar Youtube. Vanuit Youtube kun je ze weer op andere plaatsen, zoals jouwweb gebruiken.
 
 
 
Pixlr is een gratis online fotobewerkingsprogramma voor PC, maar ook als app. voor GSM en tablet met verschillende mogelijkheden. In dit artikel vind je meer uitleg over Pixlr en een korte cursus hoe je eenvoudig foto’s kunt bewerken en welke opties Pixlr heeft.
 

Zelf een filmpje maken van je foto's kan op studio stupeflix hieronder een voorbeeld. Uitleg volgt nog maar het werkt heel gemakkelijk.