Home » Pilot » Geld verdienen » Tallsay » Zijn mijn artikelen en foto’s nog wel van mij?

Zijn mijn artikelen en foto’s nog wel van mij?

Na deze update heb ik geen toegang meer tot mijn account en zijn al mijn verwijderde blogs terug geplaatst online zonder mijn toestemming!!

Tim ik hoop dat alles wel goed gaat met de kleine, omdat je blijkbaar nog steeds geen kans ziet om te reageren? 

Nogmaals Update: 12-3-2020

Mijn eerste mail hierover dateert van nov 2019, het artikel schreef ik in Januari 2020 en de reactie van Tim is van 19 Januari, nu dus bijna 2 maanden geleden. Half Februari dacht ik dat Tim vast weer aan de slag zou zijn en stuurde dus nogmaals mijn verzoek om de artikelen los te koppelen, geen enkele reactie..... ook begin maart tot nu nog geen reactie. 

Update: Er is reactie van Tim  geplaatst 19 januari

"Goedemiddag,

Bedankt voor de e-mail. Op het moment ben ik met verlof ivm de geboorte van mijn zoontje. Zodra ik weer aan het werk ben kan ik je hoplijk snel weer verder helpen. Het verwijderen van een artikel zou niet heel lang moeten duren, maar kost wat meer werk dan anders omdat het om een experiment gaat (daarom kun je het artikel nog niet zelf verwijderen. Dit gaat wel mogelijk worden).

Bedankt voor je begrip en tot snel.

Met vriendelijke groet,  Tim"

 

Die tijd wil ik hem natuurlijk graag geven, vader worden is heel bijzonder. 

Hartelijk gefeliciteerd Tim 

Ik wacht af tot je weer aan het werk gaat, groetjes Mereltje

Ik probeer al een paar maanden contact te krijgen met Tim hierover, maar dat wil niet lukken dus dan maar via deze weg.

Ik er kwam onlangs toevallig achter dat een van mijn artikelen op een andere website stond. Later vond ik er nog 3. Ze zijn via Tallsay doorgelinkt naar andere websites. Op zich was dat geen probleem, wanneer ik ze nog gewoon zelf had kunnen aanpassen of verwijderen, maar dat kan dus niet.

 

Wanneer ik veranderingen aanbreng in de tekstverwerker van Tallsay of een persoonlijke foto verwijder, blijft het op de andere site gewoon staan. Wanneer ik ze op Tallsay offline zet of verwijder blijven ze op de andere site gewoon staan.

Ik heb natuurlijk diverse malen mijn teksten bekeken om te zien of er veranderingen waren en ook na enkele dagen nog eens (misschien dat veranderingen langer duren via de andere site), maar het blijft hetzelfde en ook het aantal bezoeken wordt niet meer bijgeschreven in mijn artikel overzicht.

 

Ik ben hierover erg teleurgesteld, temeer omdat ik een eigen site heb gebouwd en (een deel van) mijn teksten wilde verwijderen en op mijn site wilde plaatsen. Nu is er dus dubbel content op mijn site en op de doorlink site van Tallsay, dat is niet goed!!!!!

Ik heb daarover dus diverse malen gemaild naar Tim en ook gereageerd via de contact mogelijkheden van de doorlink site, maar er komt geen enkele reactie.

 

Dus hier nogmaals het verzoek: Tim wil je alstublieft mijn teksten loskoppelen en verwijderen van de doorlink site, zodat ik ze weer zelf kan beheren.

De doorlink sites zijn:

 • euro-vakantie.nl/ ,waarop mijn: Een stedentrip naar Brussel staat
 • recensie-go.nl ,waarop: African Bambi natuurdocumentaire verpakt in een familieverhaal
 • recensie-go.nl ,waarop: Review natuur serie earthflight staan
 • nl ,waarop: Een moord in het heideveld staat

Ik ben hier gaan schrijven in goed vertrouwen en door Tim werd ook altijd gezegd dat ons werk en foto’s van ons zouden blijven. Nu lijkt dat niet meer zo te zijn, maar ik hoop toch op een nette afwerking.

Al zoekende kwam ik er ook toevallig achter dat Tallsay de regels heeft aangepast, zonder ons daarvan op de hoogte te brengen. Ik heb in elk geval geen bericht daarover gehad! Al had ik dat wel gehad had ik zeker alles meteen verwijderd van Tallsay, gezien de nieuwe regels mij erg tegen staan.

Ik weet niet of ik de teksten goed lees maar mij lijkt het nu alsof Tallsay zich onze teksten en foto’s gewoon toe-eigende.

Zelfs na beëindiging van overeenkomst mag Tallsay mijn teksten en foto’s gebruiken?

Wij verstrekken Tallsay een licentierecht?

Ook lees ik dat de schrijver  wel verantwoordelijk is als er iets fout gaat (plagiaat of verkeerde informatie) maar Tallsay kan onze teksten wijzigen en aanpassen? En wij kunnen eventuele fouten niet meer herstellen mocht het artikel zijn doorgeplaatst!

Chrisrik schreef een aantal maanden geleden  ook al eens over verplaatste artikelen: Is Tallsay nu opeens vakantiezilla geworden?

Tim reageerde dat het zou gaan om een test, maar nu ruim 7 maanden later is er nog geen verandering.

Dus hier mijn vragen:

 1. Tim wil je alstublieft mijn teksten loskoppelen en verwijderen van de doorlink site, zodat ik ze weer zelf kan beheren.

De doorlink sites zijn:

 • euro-vakantie.nl/ ,waarop mijn: Een stedentrip naar Brussel staat
 • recensie-go.nl ,waarop: African Bambi natuurdocumentaire verpakt in een familieverhaal
 • recensie-go.nl ,waarop: Review natuur serie earthflight staan
 • nl ,waarop: Een moord in het heideveld staat

 

 1. Tim wil je alstublieft reageren hierop en mij laten weten wanneer de artikelen weer voor mij te bewerken zijn?
 2. Tim ik heb inmiddels mijn andere artikelen verwijderd en op een eigen site geplaatst. Ik hoop dat deze niet meer door Tallsay gebruikt gaan worden, kun je mij daar iets over zeggen?

 

 1. Tallsay gebruikers hebben jullie wel dat bericht ontvangen over de gewijzigde voorwaarden?

 

De afbeeldingen in dit blog zijn screenshots uit de algemene voorwaarden van Tallsay (tallsay.com/tos)

Mijn 3 sites vind je via MereltjeWereldspotter.nl, onder over mij vind je daar ook de andere 2 sites Pilot en Wereldspotter.

Maak een Gratis Website met JouwWeb