Home » Pilot » Geld verdienen » Tallsay

Tallsay schrijverssite

Schrijven voor Tallsay en Plazilla
 
Hoewel ik lange tijd een positieve ervaring had met deze sites, ben ik nu niet meer tevreden, de voorwaarden zijn aangepast en ze nemen de vrijheid om je artikel door te linken naar een andere site, waar je het zelf niet meer kunt verwijderen of aanpassen. 
 
Ik heb me aangemeld voor deze sites en probeer nu hoe het werkt, hou jullie op de hoogte van mijn ervaringen.
Groot voordeel van Tallsay is dat je zelf geen Google adsence account hoeft te hebben. 
 
Leuk bij Tallsay is ook dat je plaatjes kunt toevoegen aan je artikel en je mede-schrijvers kunnen reacties geven op je artikel. Er komen vaak reacties van collega schrijvers, dat maakt dat er een soort contact ontstaat. Je kunt fan/vriend worden van andere schrijvers, je krijgt dan melding wanneer er een nieuw artikel van die schrijver is. Wanneer je zelf fans krijgt, wordt je artikel dus vaker gelezen. Voor Tallsay was er de site Xead van dezelfde eigenaar, die heeft hier ervaring mee opgedaan en de site verbeterd naar Xead 2 en later Plazilla. Ook hier werden weer ervaringen opgedaan en de goedlopende site werd massaal bezocht, totdat het meer een soort social-media site werd, doordat iedereen alles kon posten er nagenoeg geen controle was op de kwaliteit van de artikelen. Plazilla bestaat nog steeds maar is voor adverteerders niet meer zo intrek, dus zijn de inkomsten lager. Daarom is er een tweede site gebouwd met de naam Tallsay, waar wel de kwaliteit van de artikelen gewaarborgd word. Ook in Tallsay worden bijna geen inkomsten meer gegenereerd.
 
Mijn eerste ervaringen gaan terug naar de Xead tijd, ook Plazilla gebruik ik nog steeds, maar Tallsay heeft nu mijn voorkeur. 
In onderstaand artikel Schrijven voor Xead versus lees je nog meer informatie en vergelijkingen met andere sites.