Home » Pilot » Geld verdienen » Tallsay

Tallsay schrijverssite

Schrijven voor Tallsay en Plazilla

UPDATE maart 2021

Tallsay gaat stoppen en alle sites met kopies zijn niet meer bereikbaar, je krijgt een veiligheidswaarschuwing.

UPDATE mei 2020

Ik zou persoonlijk niet meer op Tallsay  gaan schrijven, mijn gevoel:
wat je schrijft is vanaf het moment dat het online gaat niet meer van jou, de beheerders kunnen je blog doorplaatsen op andere sites, waar je er zelf geen controle meer over hebt. Ook wanneer je je account of blog verwijderd blijven ze toegang houden tot jouw teksten en afbeeldingen en plaatsen het gewoon weer online. 
Wanneer je vragen stelt om je artikel los te koppelen van andere sites of kritiek uit omtrent de gang van zaken, krijg je een blokkade zodat je helemaal geen toegang meer hebt over je eigen werk. 
Nadat ik eind 2019 merkte dat er een blog van mij op een andere site stond, ben ik netjes via persoonlijke mail de communicatie opgestart om duidelijkheid te krijgen. Helaas is eenzijdig geen communicatie en vanaf Tallsay word er niet terug gemaild.  Via blogs heb ik dan uiteindelijk de aandacht weten te trekken, maar dan word het blog verwijderd en krijg ik een niets zeggend mailtje dat het meer tijd kost om te verwijderen, daarna weer weken niets, totdat het helemaal mis loopt, mijn toegang tot het account word geblokkeerd en al mijn artikelen (die ik had verwijderd) worden ongewenst weer online gezet, wanneer ik daarop weer met email reageer, gebeurd er aanvankelijk niets, totdat ik merk dat er nu inmiddels 50 blogs van mij, via mijn geblokkeerde tallsay account op 9 andere sites zijn geplaatst. Wanneer ik daar weer over mail word mijn account offline gehaald. De 50 doorgeplaatste artikelen op de 9 andere sites blijven echter staan en niets geeft mij de zekerheid dat ook alle andere blogs niet op later tijdstip worden gebruikt. 
 
Inmiddels plaats ik op mijn eigen site onder de betreffende blogs de melding dat dat blog tegen mijn wens is gebruikt via Tallsay en op welke site.  Onder het betreffende artikel op de andere sites probeer ik te reageren, om het te laten verwijderen, maar die reactie word natuurlijk door het beheer tegen gehouden. Ik stuur de reactie ook via mail, zodat ik zeker weet dat het wel gelezen met zijn. 
 
Update 3-5 -2020
Verzoek voor Tim,
Graag deze pagina (  https://tuinencom.nl/wat-is-dit-phegeavlinder ) (van tuinen.com verwijderen, ik heb geen toestemming gegeven om mijn teksten en afbeeldingen te gebruiken.  Ik heb ruim  voordat je deze  pagina  op tuinencom plaatste aan gegeven  mijn eigen werk op een eigen site te gaan plaatsen. Ondanks dat je al 4 van mijn teksten had gebruikt Tim, stelde je me gerust dat  je het zou verwijderen wanneer je weer aan het werk ging.  Helaas heb je die afspraak niet na gekomen en nu ruim 50 blogs van mij  verplaatst, terwijl ik ze al van Tallsay had verwijderd.  
Ik hoop nog steeds op een nette afwerking , van sommige blogs verlopen ook de toezeggingen dat ik bepaalde afbeeldingen mocht gebruiken op Tallsay , ik kan daar niet langer verantwoordelijk voor  worden gehouden, wanneer ik ze zelf niet kan verwijderen. Dus ook graag alle onderstaande blogs verwijderen van jouw pagina's.

Met vriendelijke groet  en in afwachting van nu eindelijk een reactie,  Henja/ Mereltje
(hier weer de lijst van de voorgaande mail 19 4 2020 )
 

Update: 19-4-2020

Beste Tim,

Ik heb nog geen reactie van je mogen ontvangen, maar ik zie dat mijn account offline is gehaald. Heel naar dat een lange samenwerking op deze manier moest eindigen. Maar waar ik even opluchting voelde omdat dan in elk geval ook mijn blogs (op 4 na, die waren door gelinkt naar andere sites) weer echt van mij waren, maar ook dat werd snel teniet gedaan.

50 blogs op 9 verschillende sites, terwijl je na 4 blogs al wist dat ik dit niet wilde Tim, dat heb ik duidelijk aan gegeven. Waar je eerder nog aan gaf dat het wat langer zou duren voordat je me kon helpen, omdat je vader was geworden, omdat het wat langer duurde om het van de andere sites te verwijderen... 

En dan toch nog al mijn werk nemen om op andere sites te plaatsen en daarna mijn account verwijderen.... dit is toch niet hoe je met mensen omgaat Tim.  

Wat heb ik jou misdaan? Ik heb steeds persoonlijk gemaild en pas na herhaalde onbeantwoorde mails een blog geplaatst, ik heb je alle tijd en ruimte gegeven en steeds af gewacht, maar dit had ik echt niet van je verwacht.

In afwachting van je antwoord, Mereltje

PS: onderstaand een lijst met blogs die mijn werk zijn en die ik graag zelf wil beheren, ik weet niet of er nog meerdere blogs online staan dan ook die graag terug geven Tim.

 

https://travelso.nl/laag-vliegen-dat-vond-ik-pas-een-hoogtepunt

https://travelso.nl/legoland-kun-je-ook-ontdekken-in-duitsland

https://travelso.nl/weetjes-over-or-tambo-airport-johannesburg

https://verre-reizen-info.nl/een-gamedrive-in-zuid-afrika-een-geweldige-belevenis

https://verre-reizen-info.nl/bijzondere-bomen-zuidafrika-kunstenaar-onbekend

https://verre-reizen-info.nl/mijn-avontuur-in-zuid-afrika

https://verre-reizen-info.nl/mijn-avontuur-in-moholoholo-wildlife

https://euro-vakantie.nl/parachute-springen-kan-ik-dat-ook

https://euro-vakantie.nl/ook-jij-kunt-een-vliegles-nemen-een-bijzondere-ervaring

https://euro-vakantie.nl/wandelen-tussen-het-werelderfgoed-van-nederland

https://euro-vakantie.nl/amsterdam-ontdekken-parken

https://euro-vakantie.nl/amsterdam-ontdekken-historische-musea

https://euro-vakantie.nl/weekendje-weg-ga-eens-naar-gent

https://euro-vakantie.nl/wat-is-net-zo-mooi-als-de-wereldbekendestonehenge

https://euro-vakantie.nl/jungle-dome-op-vakantiepark-heijderbos-geweldig

https://euro-vakantie.nl/op-vakantie-moet-je-soms-links-rijden-en-meer

https://euro-vakantie.nl/reisverzekering-en-vergoeding-waar-let-je-op

https://euro-vakantie.nl/een-stedentrip-naar-brussel

https://recensie-go.nl/african-bambi-natuurdocumentaire-verpakt-in-een-familieverhaal

https://recensie-go.nl/review-alles-blijft-anders-de-nieuwste-cd-van-bl-f

https://recensie-go.nl/review-natuur-serie-earthflight 

https://stedentripso.nl/de-eiffeltoren-in-parijs

https://stedentripso.nl/berlijn-gratis-bezienswaardigheden-tropisch-zwemmen

https://stedentripso.nl/edinburgh-een-mooie-bestemming-stedentrip

https://stedentrip-go.nl/4-opmerkelijke-torens-in-italie

https://stedentrip-go.nl/het-colosseum-een-adembenemend-monument

https://stedentrip-go.nl/de-tower-bridge-in-londen-heeft-ook-een-expositie

https://tuinencom.nl/mereltjeskruidentuin-groenekruiden

https://tuinencom.nl/de-beekjuffers-beter-bekeken

https://tuinencom.nl/wat-is-dit-phegeavlinder

https://tuinencom.nl/de-vogels-in-je-tuin

https://tuinencom.nl/het-verschil-libelle-of-juffer

https://tuinencom.nl/ken-jij-de-6-spechten

https://tuinencom.nl/de-beekjuffers-beter-bekeken

https://tuinencom.nl/snoeien-het-hele-jaar-door

https://tuinencom.nl/top-7-van-luchtzuiverende-kamerplanten

https://tuinencom.nl/planten-in-huis-gezellig-en-gezond 

https://vakantiezilla.nl/aqua-leon-prachtig-safari-en-waterpark-in-spanje

https://vakantiezilla.nl/de-grote-3-van-noorwegen

https://vakantiezilla.nl/waar-kun-je-een-spectaculair-uitzicht-genieten

https://vakantiezilla.nl/wat-wil-je-weten-over-eindhoven-airport

https://vakantiezilla.nl/parkeren-bij-schiphol-wat-zijn-de-mogelijkheden

https://vakantiezilla.nl/een-minicruise-naar-newcastle 

https://boekencom.nl/boek-review-de-blanke-masai

https://boekencom.nl/een-ijskoud-avontuurlijk-boek-tegenpolen

https://boekencom.nl/review-van-het-boek-hannah-s-keuze-erg-aangrijpend

https://boekencom.nl/review-een-vreemde-eend-in-afrika

https://boekencom.nl/review-een-echte-vrouw

https://boekencom.nl/review-in-de-wildernis-van-kobie-kruger

https://verhalenplus.nl/een-moord-in-het-heide-veld

 

 
UPDATE 16 4 2020: Mijn account is nu verwijderd, maar er zijn nu heel erg veel van mijn blogs op andere sites geplaatst. Ik heb er geen controle meer over en krijg ook geen inkomsten daarvan. Ik stuurde daarom een email aan de beheerder:
 
Beste Tim,

Ik heb nog geen reactie van je mogen ontvangen, maar ik zie dat mijn account offline is gehaald. Heel naar dat een lange samenwerking op deze manier moest eindigen. Maar waar ik even opluchting voelde omdat dan in elk geval ook mijn blogs (op 4 na, die waren door gelinkt naar andere sites) weer echt van mij waren, maar ook dat werd snel teniet gedaan. Ik zag dat je talloze van MIJN BLOGs, MIJN WERK, MIJN FOTO"S nu geplaatst hebt op jouw andere sites. 

Dit is toch niet hoe je met mensen om gaat? Tim?

In afwachting van je antwoord, Mereltje

 

Eigen ervaring van afgelopen maanden:

Ik ontdekte een van mijn blogs op een heel andere site: Plagiaat dacht ik, maar het bleek gewoon door geplaatst te zijn via Tallsay. Wanneer ik in Tallsay op mijn blog klikte kwam ik op die andere site terecht. Ik kon het artikel en de afbeeldingen niet meer bewerken en/ of verwijderen.

Ik wist toch zeker dat er in de voorwaarden stond dat mijn werk ook echt van mij bleef ten alle tijden, dus ik mailde  (december 2019)naar de beheerder met verzoek tot loskoppelen, zodat ik weer zelf kon bewerken. Geen reactie.

Ik ging in de informatie en voorwaarden op zoek of ik het juiste email adres had en vond tot mijn grote verbazing een heel ander voorwaarden beleid, waar Tallsay zich het recht toekent om alles wat geplaatst word op Tallsay te gebruiken en veranderen, zelfs wanneer de schrijver het verwijderd van Tallsay.

Ik mailde nog diverse malen maar kreeg daarop nooit antwoord van de beheerder. Ik besloot dan maar een blog op Tallsay ( Mereltje is teleurgesteld) te plaatsen met mijn vragen, dat werd vrijwel direct verwijderd door het beheer en er kwam een klein berichtje dat het om een test zou gaan en dat het mogelijk zou worden om de blogs ook op de andere sites te bewerken. 

Ik wilde echter inmiddels al mijn blogs verwijderen, gezien de nieuwe voorwaarden, waar ik niet achter kon staan. Ik verwijderde alle blogs, die niet waren door gekoppeld van Tallsay en zelfs uit hun digitale prullenbak. Bleven er 4 blogs over die niet te bewerken waren. 
Ik mailde diverse malen naar de beheerder met het verzoek deze als nog los te maken.
Geen enkele reactie!!!
Half Januari dus weer een blog daarover gemaakt met het bezwaar en verzoek.
Hierop reageerde de beheerder dat hij met verlof was omdat hij vader was geworden, hij zou wanneer hij weer aan het werk was me verder helpen.
Prima ik heb daar best respect voor en wacht af en plaats zijn reactie als update in het betreffende blog. Ruim 4 weken later heb ik nog steeds niets vernomen.... Ik stuur een mail of hij al aan het werk is, misschien was hij in de drukte mij vergeten, dat kan.... GEEN REACTIE.....
2 weken later stuur ik hem nogmaals een email, weer geen reactie.... Ik plaats een update in mijn laatste blog ( Zijn mijn artikelen nog wel van mij? ), bij het bericht dat hij vader was geworden. Of het allemaal wel goed gaat met de kleine, omdat hij helemaal niet reageert.
Enkele uren later kan ik niet meer in mijn account en zijn al mijn oude verwijderde blogs  weer online gezet. Ze staan in  mijn account, onder mijn naam, maar ik kan er niet meer bij en wil niet dat deze blogs daar nog te zien zijn. Sommige zijn persoonlijke verhalen en er zijn verouderde blogs bij Ik ben zeer teleurgesteld in de gang van zaken en voel me machteloos.... er is geen communicatie mogelijk...
 
 
Update: november 2019
Hoewel ik lange tijd een positieve ervaring had met deze sites, ben ik nu niet meer tevreden, de voorwaarden zijn aangepast en ze nemen de vrijheid om je artikel door te linken naar een andere site, waar je het zelf niet meer kunt verwijderen of aanpassen. 
 
Ik heb me aangemeld voor deze sites en probeer nu hoe het werkt, hou jullie op de hoogte van mijn ervaringen.
Groot voordeel van Tallsay is dat je zelf geen Google adsence account hoeft te hebben. 
 
Leuk bij Tallsay is ook dat je plaatjes kunt toevoegen aan je artikel en je mede-schrijvers kunnen reacties geven op je artikel. Er komen vaak reacties van collega schrijvers, dat maakt dat er een soort contact ontstaat. Je kunt fan/vriend worden van andere schrijvers, je krijgt dan melding wanneer er een nieuw artikel van die schrijver is. Wanneer je zelf fans krijgt, wordt je artikel dus vaker gelezen. Voor Tallsay was er de site Xead van dezelfde eigenaar, die heeft hier ervaring mee opgedaan en de site verbeterd naar Xead 2 en later Plazilla. Ook hier werden weer ervaringen opgedaan en de goedlopende site werd massaal bezocht, totdat het meer een soort social-media site werd, doordat iedereen alles kon posten er nagenoeg geen controle was op de kwaliteit van de artikelen. Plazilla bestaat nog steeds maar is voor adverteerders niet meer zo intrek, dus zijn de inkomsten lager. Daarom is er een tweede site gebouwd met de naam Tallsay, waar wel de kwaliteit van de artikelen gewaarborgd word. Ook in Tallsay worden bijna geen inkomsten meer gegenereerd.
 
Mijn eerste ervaringen gaan terug naar de Xead tijd, ook Plazilla gebruik ik nog steeds, maar Tallsay heeft nu mijn voorkeur. 
In onderstaand artikel Schrijven voor Xead versus lees je nog meer informatie en vergelijkingen met andere sites.